backpackers

Backpacken

Backpacken: de ultieme manier van reizen voor avonturiers. Maar wat is nu eigenlijk de definitie van backpacken? En wat is het verschil tussen hiken en backpacken? Wij vertellen je alles wat je moet weten over backpacken, inclusief alle nodige voorbereiding, de vetste backpackbestemmingen en waar je alle backpack gear kunt vinden.
backpacker in bos

Wat is de definitie van backpacken?

Backpacken is een vorm van reizen waarbij je alleen of met anderen met een rugzak op je rug op pad gaat. Het doel is om op een zo goedkoop mogelijke manier de wereld te verkennen, waarbij je vaak in hostels of goedkope accommodaties verblijft. Backpackers reizen vaak voor langere periodes en leggen grote afstanden af, waarbij ze zich verplaatsen met het openbaar vervoer of te voet.

Advies voor backpackers

Welke backpack moet ik kopen
Backpack kopen? Dit zijn onze tips!
Het kiezen van de juiste backpack is een belangrijke beslissing voor elke backpacker. Maar waar moet je op letten bij...
Backpack inpakken
Een backpack heeft maar beperkte ruimte. Wij geven jou tips om de backpack zo efficiënt mogelijk in te pakken.
Dé inpaklijst voor backpacken
Ga je backpacken? Met de beperkte ruimte is het noodzaak om enkel essentiële items mee te nemen. Gebruik onze inpaklijst

Het verschil tussen hiken en backpacken

Hoewel hiken en backpacken op het eerste gezicht veel overeenkomsten lijken te hebben, zijn er toch belangrijke verschillen. Bij hiken draait het voornamelijk om het maken van wandelingen in de natuur en het verkennen van de omgeving. Bij backpacken gaat het meer om het reizen van de ene naar de andere plek, waarbij je vaak in verschillende accommodaties verblijft en veel onderweg bent.

Alle nodige voorbereiding voor backpacken bij De Outdoorexpert

Goede voorbereiding is essentieel bij backpacken. Bij De Outdoorexpert vind je alle nodige informatie over wat je nodig hebt voor een succesvolle backpackreis. Of je nu op zoek bent naar informatie over de juiste uitrusting, het plannen van je reisroute of het vinden van de beste accommodaties, wij bieden het allemaal.

Van rugtas tot tent: alle backpack gear vind je hier

Een goede uitrusting is onmisbaar bij backpacken. Bij De Outdoorexpert vind je alles wat je nodig hebt voor een succesvolle backpackreis. Van de beste rugzakken en tenten tot aan kookgerei en navigatie-apparatuur, wij bieden het allemaal.