Backpack inpakken

Dé tips voor een efficiënt ingepakte backpack

Backpacken is een geweldige manier om te reizen. Maar als je niet goed weet hoe je je backpack moet inpakken, kan het een ongemakkelijke en onhandige ervaring worden. In deze blog zal ik dé tips delen voor een slimme en efficiënt ingepakte backpack.

Tip 1: Kijk goed naar de indeling van je backpack

Als eerste is het belangrijk om goed naar de indeling van je backpack te kijken. Een logische indeling is cruciaal voor het makkelijk en snel vinden van je spullen. Leg bijvoorbeeld de spullen die je vaak nodig hebt bovenop. Zoals je toiletspullen en kleding die je die dag wilt dragen. Houd rekening met de grootte van je backpack. Dit bepaalt hoeveel spullen je mee kunt nemen. Lees hier meer over het kopen van een backpack.

Zorg ervoor dat je backpack de juiste grootte heeft

Een van de belangrijkste zaken bij het inpakken van je backpack is dat deze de juiste grootte heeft. Een te kleine backpack zorgt ervoor dat je niet al je spullen kwijt kunt, terwijl een te grote backpack onnodig zwaar is en daardoor lastiger te dragen. Het is daarom belangrijk om van tevoren goed te bedenken welke spullen je mee wilt nemen en welke backpack daar het beste bij past. Houd daarbij rekening met het doel van je reis, de duur van je reis en het type activiteiten dat je gaat ondernemen. 

Tip 2: Organiseer je spullen om gewicht en ruimte te besparen

Organiseer je bagage in mesh zakken of packing cubes

Een handige manier om je bagage te organiseren is door gebruik te maken van mesh zakken of packing cubes. Deze zorgen ervoor dat je spullen geordend blijven en je makkelijk iets kunt vinden. Pak bijvoorbeeld al je sokken in een mesh zak en stop deze onderin je backpack.

Zware spullen apart leggen 

Zware spullen pak je het beste in het midden van je backpack. Dit zorgt ervoor dat het gewicht gelijkmatig verdeeld is en je minder snel uit balans raakt. Leg bijvoorbeeld je zware toiletspullen of laptop in het midden.

Gewicht verdelen bij backpack inpakken

Denk aan het gewicht van je backpack. Het is verleidelijk om veel spullen mee te nemen, maar hoe zwaarder je backpack, hoe zwaarder je belasting. Probeer daarom alleen de essentiële spullen mee te nemen.

Benut de ruimte die je hebt zo goed mogelijk

Het is belangrijk om de ruimte in je backpack zo goed mogelijk te benutten. Vul daarom alle ruimtes op. Rol je kleding op en stop dit in de gaten tussen je spullen. Je kunt ook gebruik maken van vacuum zakken of compressiezakken. Hiermee kun je extra ruimte besparen.

Tip 3: Zorg bij het inpakken voor een logische indeling

Leg spullen altijd op dezelfde plek in je backpack terug, zo weet je precies waar je alles kan vinden. Een handige tip bij het inpakken van je backpack is om je spullen altijd op dezelfde plek terug te leggen. Zo weet je precies waar je alles kunt vinden en hoef je niet steeds je hele backpack overhoop te halen op zoek naar een bepaald item. Zorg er dus voor dat je bij het inpakken van je backpack een handige indeling kiest waarbij je spullen op een logische plek worden opgeborgen.

Tip 4: Bespaar ruimte door kleding op te rollen of te verpakken in compressiezakken

Een van de meest bekende manieren is het oprollen van kleding. Door je kleding strak op te rollen, neemt het minder ruimte in beslag en voorkom je kreuken. Vacuum zakken/compressiezakken. Een andere manier om ruimte te besparen is het gebruik van vacuumzakken of compressiezakken. Door je spullen in deze zakken te doen en vervolgens de lucht eruit te zuigen, maak je de inhoud van je backpack compacter en kun je meer meenemen.

Tip 5: Overleg met je reisgenoten en koop daar in plaats van alles mee nemen

Ga je samen op reis? Overleg met je reisgenoten. Heel veel spullen, denk hierbij aan tandenpasta, shampoo of andere toilet artikelen kunnen gemakkelijk samen gebruikt worden. Spreek af wat jullie gezamenlijk kunnen gebruiken en verdeel deze items. Hierdoor bespaar je ruimte en gewicht in je backpack. 

Tip 6: Bewaar je spullen veilig op reis

Het is ook belangrijk om je spullen veilig te houden. Gebruik bijvoorbeeld hangsloten om je backpack af te sluiten. Een flightbag kan ook helpen om je backpack te beschermen tegen beschadigingen tijdens het vervoer.

Tip 7: Maak een Inpaklijst en begin met aftekenen

Maak een inpaklijst en begin met aftekenen. Zo weet je zeker dat je alles hebt ingepakt wat je nodig hebt. Hier vind je een volledige inpaklijst voor backpacken. Leg ook altijd je spullen op dezelfde plek terug, zodat je precies weet waar alles zit.

Overige tips voor het inpakken van jouw backpack

  1. Neem een wereldstekker mee: Als je naar een ander land gaat, kan het zijn dat de stopcontacten anders zijn dan in Nederland. Neem daarom altijd een wereldstekker mee, zodat je je elektronica kunt opladen. Controleer van tevoren welke stekker je nodig hebt voor het land waar je naartoe gaat.
  2. Bespaar ruimte met een travel handdoek zoals een hamamdoek: Een gewone handdoek kan veel ruimte innemen in je backpack. Kies daarom voor een travel handdoek, zoals een hamamdoek. Deze handdoeken zijn lichtgewicht, compact en drogen snel. Zo bespaar je ruimte in je backpack en hoef je niet te sjouwen met een zware handdoek.
  3. Neem altijd toiletpapier of zakdoekjes mee: In sommige landen is het niet vanzelfsprekend dat er toiletpapier aanwezig is op openbare toiletten. Neem daarom altijd een rol toiletpapier of zakdoekjes mee in je backpack. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en kun je altijd naar het toilet.
  4. Ga veilig op reis met een EHBO tasje: Het is altijd verstandig om een EHBO tasje mee te nemen op reis. Zorg ervoor dat je hierin basisbenodigdheden stopt, zoals pleisters, desinfecterende gel, pijnstillers en een tekentang. Zo kun je kleine ongelukjes snel en adequaat behandelen en voorkom je dat een klein ongemak een groot probleem wordt.
  5. Houd rekening met alle weersomstandigheden en zorg dat je je backpack waterdicht kan verpakken: Het kan gebeuren dat je tijdens het reizen in een regenbui terechtkomt. Zorg er daarom voor dat je je belangrijke spullen waterdicht verpakt. Dit kun je doen door gebruik te maken van waterdichte zakken of een regenhoes voor je backpack. Zo blijven je spullen droog en hoef je je geen zorgen te maken tijdens een regenbui.

Met deze tips moet het inpakken van je backpack een stuk makkelijker worden. Zorg voor een slimme en efficiënt ingepakte backpack en geniet van een geweldige backpack reis!

 

Vind jouw backpack bestemming