Alle populaire bestemmingen om te backpacken

Vind een bestemming in Noord-Amerika Vind een bestemming in Midden-Amerika Vind een bestemming in Zuid-Amerika Vind een bestemming in Europa Vind een bestemming in Afrika Vind een bestemming in Azië Vind een bestemming in Oceanië

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een backpack bestemming?

Er zijn talloze mogelijkheden om te backpacken. Daarom is het goed dat je van tevoren bedenkt wat je wilt en waar je allemaal rekening mee moet houden. Wat zijn de belangrijkste overwegingen?

  • Soort reis: Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat voor soort reis je wilt maken. Wil je bijvoorbeeld een avontuurlijke reis maken met veel outdoor activiteiten, of juist een ontspannen reis met mooie stranden en een relaxte sfeer? Bedenk ook wat voor accommodatie je zoekt: ben je op zoek naar een luxe hotel, of wil je juist in hostels of bij locals verblijven?
  • Klimaat: Vervolgens is het belangrijk om rekening te houden met het klimaat. Het weer kan namelijk bepalend zijn voor de activiteiten die je kunt ondernemen en de bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Zo is het bijvoorbeeld niet aan te raden om tijdens het regenseizoen naar landen als Thailand of Indonesië te gaan, omdat de neerslag flink kan oplopen en veel activiteiten dan minder leuk zijn om te doen.
  • Budget: Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het budget dat je hebt voor jouw reis. Sommige bestemmingen zijn nu eenmaal duurder dan andere. Zo zijn Scandinavische landen over het algemeen duurder dan bijvoorbeeld landen in Azië of Zuid-Amerika. Maar ook binnen een bepaald land kunnen de kosten sterk verschillen. Zo is bijvoorbeeld de hoofdstad van een land vaak duurder dan andere steden.
  • Veiligheid: Als je eenmaal een aantal bestemmingen op het oog hebt, is het goed om te kijken naar de veiligheid van het land. Hoewel de meeste landen veilig zijn om te bezoeken, is het verstandig om te kijken naar de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hierop staan eventuele risico's en veiligheidsmaatregelen die je moet nemen tijdens jouw reis.
  • Cultuur: Ook is het belangrijk om je te verdiepen in de lokale cultuur. Ieder land heeft zijn eigen gebruiken en normen en waarden. Het is belangrijk om hier respectvol mee om te gaan. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je in sommige landen je schouders en knieën moet bedekken als je een tempel bezoekt.
  • Bereikbaarheid: Tot slot is het goed om te kijken naar de bereikbaarheid van de bestemming. Moet je bijvoorbeeld een lange vlucht maken en ben je bereid om veel tijd in het vliegtuig door te brengen? Of ben je op zoek naar een bestemming die je makkelijk en snel kunt bereiken met de auto of trein?