Backpacken in Kaapverdië

Kaapverdië is een eilandengroep gelegen voor de kust van West-Afrika en is een steeds populairder wordende backpackbestemming. Het land biedt een perfecte mix van prachtige stranden, unieke landschappen, rijke cultuur en gastvrije bevolking. In deze gids krijg je advies over backpacken in Kaapverdië en bespreken we wat je moet weten voordat je op reis gaat.

Weetjes over Kaapverdië

Hoofdstad: 
Praia
Beste reistijd: 
oktober t/m juni
Munteenheid: 
Escudo
Inwoners: 
600 duizend
Visum nodig (tot 90 dagen): 
Ja

Cultuur en geschiedenis van Kaapverdië

Kaapverdië heeft een rijke geschiedenis van invloeden van Portugezen en Afrikaanse slaven, wat de basis vormt voor de hedendaagse cultuur van het land. De Kaapverdische cultuur is een mix van Afrikaanse en Europese invloeden. Muziek is een belangrijk onderdeel van de cultuur van het land, vooral de traditionele muziekstijlen zoals morna en coladeira. Daarnaast zijn er ook veel culturele festivals, zoals het carnaval van Mindelo op het eiland Sao Vicente. Het is belangrijk om respect te hebben voor de lokale cultuur en gewoontes wanneer je in Kaapverdië bent.

Lokale keuken en eetgewoontes in Kaapverdië

De Kaapverdische keuken heeft veel invloeden van de Portugese en Afrikaanse keuken. Vis en zeevruchten zijn populair, net als stoofschotels en soepen zoals cachupa. Een typisch ontbijt in Kaapverdië bestaat uit koffie, brood en kaas. Het is gebruikelijk om de maaltijden te delen met anderen en het is belangrijk om te onthouden dat het gebruikelijk is om met de handen te eten. Als je vegetarisch bent, zijn er nog steeds veel opties beschikbaar. Probeer lokale restaurants te bezoeken om de authentieke smaken van het land te ervaren.

Veiligheid in Kaapverdië

Kaapverdië wordt over het algemeen als een veilige bestemming beschouwd. Echter, net als bij alle reizen is het belangrijk om waakzaam te zijn en de veiligheidsvoorschriften van het land te volgen. Vermijd het dragen van waardevolle spullen en laat deze achter in een kluis in je accommodatie. Het is ook belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen bij het zwemmen in de zee, aangezien er soms sterke stromingen kunnen zijn.

Vervoer in Kaapverdië

Het openbaar vervoer in Kaapverdië bestaat voornamelijk uit bussen en taxi's, hoewel er ook binnenlandse vluchten zijn tussen de eilanden. De bussen zijn goedkoop, maar kunnen druk zijn en soms overvol. Taxi's zijn iets duurder, maar bieden meer comfort en flexibiliteit. Als je meerdere eilanden wilt bezoeken, kan het huren van een auto ook een optie zijn. Houd er rekening mee dat de wegen op sommige eilanden in slechte staat kunnen zijn.

Aanbevolen reisduur door Kaapverdië

Om het meeste uit je backpackavontuur in Kaapverdië te halen, wordt een reisduur van minimaal 2 weken aanbevolen. Dit geeft je voldoende tijd om meerdere eilanden te bezoeken, de lokale cultuur te ervaren en te genieten van de prachtige landschappen en stranden. Als je slechts één eiland wilt bezoeken, kun je een kortere reisduur overwegen.

Checklist backpacken in Kaapverdië

  • Paspoort geldigheid van ten minste 6 maanden
  • Visum of toeristenkaart (afhankelijk van je nationaliteit)
  • Reisverzekering
  • Vaccinaties (raadpleeg een arts voor aanbevelingen)
  • Lichte kleding (het kan erg warm worden op de eilanden)
  • Wandelschoenen of comfortabele schoenen voor het verkennen van de landschappen
  • Zonnebrandcrème en muggenspray
  • Waterfles om gehydrateerd te blijven
  • Reisgids of kaart van de eilanden
  • Cash geld (niet alle plaatsen accepteren creditcards)

Vergeet dit niet te bezoeken in Kaapverdië

Pico do Fogo

Een van de bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je backpackavontuur in Kaapverdië is Pico do Fogo, een actieve vulkaan op het eiland Fogo. Het beklimmen van de vulkaan biedt een spectaculair uitzicht over de omgeving en geeft je de kans om een ​​unieke natuurlijke ervaring te beleven. Zorg ervoor dat je vooraf informatie inwint over de veiligheid en weersomstandigheden voordat je de klim begint.

Ons oordeel over backpacken in Kaapverdië

Kaapverdië biedt een unieke backpackervaring met prachtige stranden, diverse landschappen en een rijke cultuur. Het is belangrijk om respectvol te zijn naar de lokale bevolking en de lokale eetgewoontes en tradities te waarderen. De veiligheid in het land is over het algemeen goed, maar wees altijd waakzaam. Een reisduur van minimaal 2 weken wordt aanbevolen om het meeste uit je reis te halen en een checklist kan helpen om je voor te bereiden op je backpackavontuur in Kaapverdië.

Geschreven en beoordeeld door: Pieter Schoenmakers
8
/10