Backpacken in Marokko

Backpacken in Marokko wordt steeds populairder. Als je graag dit prachtige land in Noord-Afrika wilt verkennen, ben je hier op de juiste plek. In deze gids bespreken we verschillende aspecten van backpacken in Marokko, zoals de cultuur en geschiedenis, de lokale keuken, veiligheid en vervoer, maar natuurlijk ook een handige checklist.

Weetjes over Marokko

Hoofdstad: 
Rabat
Beste reistijd: 
NL herfst en NL lente
Munteenheid: 
Dirham
Inwoners: 
37 miljoen
Visum nodig (tot 90 dagen): 
Ja

Cultuur en geschiedenis van Marokko

Marokko heeft een fascinerende geschiedenis en cultuur, die beïnvloed zijn door verschillende etnische groepen zoals de Berbers, Arabieren, Fransen en Spanjaarden. Als je in Marokko reist, zul je zien dat deze invloeden nog steeds zichtbaar zijn in de architectuur, taal en tradities van het land. Je kunt de Medina's van de koningssteden verkennen, de indrukwekkende kasba's bezoeken en deelnemen aan traditionele ceremoniën zoals de Hamman. Marokko biedt een unieke mix van oud en nieuw, wat het land tot een interessante bestemming maakt.

Lokale keuken en eetgewoontes in Marokko

De Marokkaanse keuken is een van de meest gevarieerde en smaakvolle ter wereld. Je kunt genieten van heerlijke tajines, couscous, muntthee en zoete lekkernijen zoals baklava en chebakia. Het is ook de moeite waard om de lokale eetgelegenheden te bezoeken, zoals de straatstalletjes op de markten en in de medina's. Let wel op dat je voedsel eet dat goed gekookt is en vermijd kraanwater, om reizigersdiarree te voorkomen.

Veiligheid in Marokko

Marokko is over het algemeen een veilig land om te reizen, maar het is belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen om jezelf en je spullen te beschermen. Het wordt aanbevolen om je waardevolle spullen op een veilige plek op te bergen, vooral in de drukke toeristische gebieden. Daarnaast is het verstandig om alleen gebruik te maken van officiële taxi's, je bewust te zijn van zakkenrollers en niet 's nachts alleen te reizen.

Vervoer in Marokko

Het vervoer in Marokko is goed ontwikkeld en biedt verschillende opties om het land te verkennen. Van bussen en treinen tot taxi's en gedeelde taxi's, er is een optie voor elk budget. Een van de beste manieren om het land te verkennen is per bus, omdat dit goedkoop en betrouwbaar is. Als je liever wat meer flexibiliteit hebt, kun je ook een auto huren en zelf rondrijden.

Aanbevolen reisduur door Marokko

De aanbevolen reisduur voor een backpackreis door Marokko is minimaal twee weken, maar het liefst langer. Hierdoor heb je genoeg tijd om de verschillende regio's van het land te verkennen en om te genieten van de cultuur en de prachtige natuur.

Checklist backpacken in Marokko

  • Neem een geldig paspoort mee en zorg dat deze nog minimaal 6 maanden geldig is bij binnenkomst in Marokko.
  • Pak kleding die geschikt is voor warm weer, maar houd er rekening mee dat het in de bergen en 's avonds behoorlijk kan afkoelen.
  • Zorg voor voldoende contant geld. Hoewel je op veel plekken met een creditcard kunt betalen, is het handig om altijd wat cash bij je te hebben voor kleine uitgaven.
  • Neem goede wandelschoenen mee, vooral als je van plan bent om te gaan hiken in de bergen.
  • Zorg voor een geschikte reisverzekering die ook medische kosten dekt.
  • Neem een adapter mee voor het geval de stopcontacten anders zijn dan in Nederland.
  • Download offline kaarten en vertaal-apps, zodat je ook zonder internetverbinding de weg kunt vinden en kunt communiceren met de locals.
  • Leer enkele basiszinnen in het Arabisch en/of Berbers om met de lokale bevolking te communiceren en respect te tonen voor hun cultuur.

Vergeet dit niet te bezoeken in Marokko

Marrakech

Als je gaat backpacken in Marokko, is het zeker de moeite waard om de stad Marrakesh te bezoeken. Deze stad biedt een overvloed aan bezienswaardigheden, van de prachtige Koutoubia-moskee tot de kleurrijke Jardin Majorelle en het bruisende Djemaa el Fna-plein. Het is een stad die al je zintuigen zal prikkelen, met zijn geuren, kleuren en geluiden. Vergeet niet om de traditionele Marokkaanse keuken te proberen en te genieten van een kopje verse muntthee in een van de vele gezellige cafes. Een bezoek aan Marrakesh zal een onvergetelijke indruk achterlaten tijdens je backpackreis door Marokko.

Ons oordeel over backpacken in Marokko

Marokko is een prachtige bestemming voor backpackers met een interesse in cultuur, geschiedenis en natuur. Het land heeft veel te bieden, van de kleurrijke medina's en indrukwekkende paleizen tot de uitgestrekte Sahara en ruige bergen van de Atlas. De lokale bevolking is over het algemeen vriendelijk en gastvrij, maar het is wel belangrijk om respect te tonen voor hun cultuur en tradities. Met de juiste voorbereiding en een open mind is backpacken in Marokko een onvergetelijke ervaring.

Geschreven en beoordeeld door: Pieter Schoenmakers
9
/10