backpacken in Zuid-Afrika

Backpacken in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een prachtig land met een rijke cultuur en geschiedenis, fantastische lokale keuken, verschillende transportopties en vele adembenemende bezienswaardigheden. Het land heeft echter ook een aantal veiligheidsrisico's waar je rekening mee moet houden tijdens je reis. Lees verder voor meer informatie over backpacken in Zuid-Afrika.

Weetjes over Zuid-Afrika

Hoofdstad: 
Kaapstad, Pretoria & Bloemfontijn
Beste reistijd: 
NL herfst en NL lente
Munteenheid: 
Rand
Inwoners: 
59 miljoen
Visum nodig (tot 90 dagen): 
Nee

Cultuur en geschiedenis van Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft een rijke en diverse cultuur en geschiedenis. Het land heeft 11 officiële talen en veel verschillende etnische groepen. Een bezoek aan Zuid-Afrika biedt je de mogelijkheid om meer te leren over de apartheid en de strijd voor vrijheid en gelijkheid onder leiding van Nelson Mandela. Het is aan te raden om Robbeneiland te bezoeken, waar Nelson Mandela gevangen zat, en het Apartheid Museum in Johannesburg. Je kunt ook de prachtige Zuid-Afrikaanse kunst en handgemaakte producten verkennen in lokale markten.

Lokale keuken en eetgewoontes in Zuid-Afrika

De Zuid-Afrikaanse keuken is een mix van verschillende culturen en invloeden, en biedt een scala aan smaken en gerechten. Probeer zeker eens een traditionele braai, de lokale versie van een barbecue, en geniet van vlees, vis en groenten geroosterd op open vuur. Verder moet je beslist proeven van bobotie, een stoofschotel met gehakt en kruiden, en bunny chow, een gevuld broodje. Drink ook zeker eens een rooibosthee of een heerlijk glas Zuid-Afrikaanse wijn.

Veiligheid in Zuid-Afrika

Hoewel Zuid-Afrika prachtig is, is het land ook bekend om zijn hoge criminaliteitscijfers. Het is daarom belangrijk om op je hoede te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen. Vermijd het dragen van opvallende sieraden en waardevolle spullen en houd je telefoon en portemonnee altijd goed in de gaten. Loop niet alleen in afgelegen gebieden en ga niet naar onbekende gebieden in het donker. Zorg ervoor dat je altijd een kopie van je paspoort en andere belangrijke documenten bij je hebt en bewaar het origineel op een veilige plek.

Vervoer in Zuid-Afrika

Er zijn verschillende transportopties in Zuid-Afrika. Bussen en taxi's zijn relatief goedkoop, maar reizen per trein is ook een optie. Voor langere afstanden is het aan te raden om een auto te huren, zodat je meer vrijheid hebt en gemakkelijk van de ene naar de andere plek kunt reizen. Het is belangrijk om op te merken dat de wegen in sommige gebieden niet van goede kwaliteit zijn, dus houd hier rekening mee tijdens het plannen van je reis.

Aanbevolen reisduur door Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een groot land met veel te zien en te doen, dus de aanbevolen reisduur varieert afhankelijk van je interesses en reisplannen. Over het algemeen wordt aanbevolen om minimaal twee weken te nemen om het land te verkennen, maar als je meer tijd hebt, kun je natuurlijk nog meer zien. Als je minder tijd hebt, kun je er ook voor kiezen om je te concentreren op een bepaald gebied of stad.

Wat mag je niet vergeten mee te nemen als je gaat backpacken in Zuid-Afrika

Als je gaat backpacken in Zuid-Afrika, zijn er een aantal essentiële items die je niet mag vergeten mee te nemen:

  • Reisverzekering: zorg ervoor dat je een goede reisverzekering hebt die medische kosten dekt en diefstal en verlies van eigendommen.
  • Insectenspray: bescherm jezelf tegen insectenbeten en de ziekten die ze kunnen overbrengen.
  • Zonnebrandcrème: de zon in Zuid-Afrika kan erg sterk zijn, dus zorg ervoor dat je jezelf beschermt tegen de zon.
  • Wandelschoenen: als je van plan bent om te gaan wandelen, zorg er dan voor dat je een goed paar wandelschoenen meeneemt.
  • Waterfles: houd jezelf gehydrateerd en vermijd het kopen van plastic flessen water door een herbruikbare waterfles mee te nemen.
  • Klamboe: sommige gebieden in Zuid-Afrika hebben een hoog risico op malaria en andere door muggen overgebrachte ziekten, dus een klamboe kan helpen beschermen tegen muggenbeten.

Vergeet dit niet te bezoeken in Zuid-Afrika

tafelberg in Zuid-Afrika

Tafelberg

Als je Zuid-Afrika bezoekt, mag je absoluut niet de Tafelberg in Kaapstad missen. Deze iconische berg is meer dan 1000 meter hoog en biedt een adembenemend uitzicht op de stad en de oceaan. Je kunt de berg beklimmen of een kabelbaan nemen, afhankelijk van je fitnessniveau en voorkeur. Hoe dan ook, het uitzicht vanaf de top is de moeite waard!

Ons oordeel over backpacken in Zuid-Afrika

Backpacken in Zuid-Afrika kan een geweldige ervaring zijn, met veel mogelijkheden om te leren over de cultuur en geschiedenis, heerlijk te eten en prachtige natuur te verkennen. Houd echter altijd de veiligheidsrisico's in gedachten en neem voorzorgsmaatregelen om jezelf te beschermen. Plan je reis zorgvuldig en zorg ervoor dat je de juiste uitrusting meeneemt, zodat je volop kunt genieten van je avontuur in Zuid-Afrika.

Geschreven en beoordeeld door: Pieter Schoenmakers
8.5
/10