Backpacken in Bali

Bali is een populaire bestemming voor backpackers van over de hele wereld vanwege de unieke cultuur, prachtige stranden, lekker eten en betaalbare reismogelijkheden. In deze gids gaan we dieper in op de cultuur en geschiedenis van Bali, lokale keuken en eetgewoontes, veiligheid, vervoer en aanbevolen reisduur.

Weetjes over Bali

Hoofdstad: 
Denpasar
Beste reistijd: 
April t/m september
Munteenheid: 
Indonesische Roepia
Inwoners: 
5 miljoen
Visum nodig (tot 90 dagen): 
Ja

Cultuur en geschiedenis van Bali

Bali is een eiland in Indonesië dat bekend staat om zijn unieke cultuur. De Balinese cultuur heeft zijn wortels in het hindoeïsme en wordt gekenmerkt door religieuze ceremonies, traditionele dansen en kunst. Het eiland heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 1e eeuw na Christus en heeft vele invloeden van andere Aziatische landen en Europa. Tijdens jouw reis zul je de kans hebben om de prachtige tempels te bezoeken, de lokale ambachten te bekijken en deel te nemen aan traditionele ceremonies.

Lokale keuken en eetgewoontes in Bali

De lokale keuken in Bali is heerlijk en gevarieerd. Probeer zeker gerechten zoals Nasi Goreng (gebakken rijst), Saté (gemarineerd vlees op stokjes) en Babi Guling (gegrild varkensvlees). Daarnaast kun je genieten van verse vruchtensappen en smoothies. Als het gaat om eetgewoontes, eten de meeste Balinezen met hun handen. Het is gebruikelijk om vooraf je handen te wassen en deel te nemen aan het wassen van de handen ceremonie voor het eten.

Veiligheid in Bali

Bali is over het algemeen veilig voor reizigers, maar het is altijd belangrijk om waakzaam te blijven en voorzorgsmaatregelen te nemen. Houd jouw waardevolle spullen dicht bij je en in een veilige plaats. Wees voorzichtig bij het zwemmen in de oceaan en volg de instructies van de lokale reddingsbrigade op. Het verkeer kan chaotisch zijn in Bali, dus wees extra voorzichtig als je een scooter huurt.

Vervoer in Bali

Het vervoer in Bali is goedkoop en gemakkelijk. De meeste backpackers kiezen ervoor om een scooter te huren, wat ongeveer 50.000 IDR per dag kost. Het openbaar vervoer is ook beschikbaar in de vorm van bussen en taxi's, maar de prijzen zijn hoger dan bij een scooter. Wees voorzichtig als je een taxi neemt en onderhandel over de prijs voordat je instapt.

Aanbevolen reisduur door Bali

Een aanbevolen reisduur voor backpacken in Bali is ongeveer 2-3 weken, afhankelijk van jouw interesses en reisplannen. Dit geeft je voldoende tijd om de verschillende delen van het eiland te verkennen en te genieten van de verschillende attracties en activiteiten, waaronder surfen, wandelen, tempels bezoeken en genieten van de lokale keuken. Als je meer tijd hebt, kun je ervoor kiezen om de naburige eilanden Lombok en de Gili-eilanden te bezoeken.

Wat mag je niet vergeten mee te nemen als je gaat backpacken in Bali?

Als je gaat backpacken in Bali, zijn er een aantal dingen die je niet mag vergeten mee te nemen. Hieronder vind je een lijst van essentiële items:

  • Zonnebrandcrème en muggenspray
  • Reisgids en kaarten van het eiland
  • Lichte kleding voor warm weer
  • Zwemkleding
  • Comfortabele wandelschoenen of slippers
  • Een lichte regenjas of poncho
  • Elektronische apparaten en opladers
  • Een hangslot om jouw spullen veilig op te bergen

Vergeet dit niet te bezoeken in Bali

Ubud Monkey Forest

Een van de topattracties op Bali is het Ubud Monkey Forest. Het is een natuurreservaat en een tempelcomplex met meer dan 700 apen. Je kunt door het bos wandelen en de apen van dichtbij bekijken. Maar wees voorzichtig, want de apen kunnen soms agressief zijn en proberen jouw spullen af te pakken. Het is ook belangrijk om de regels van het reservaat te volgen en de apen niet te voeren of aan te raken. Als je geluk hebt, kun je tijdens jouw bezoek zelfs getuige zijn van een traditionele tempelceremonie.

Ons oordeel over backpacken in Bali

Backpacken in Bali is een geweldige ervaring die je niet mag missen. Het eiland biedt prachtige stranden, een unieke cultuur, lekker eten en betaalbare reismogelijkheden. Het is belangrijk om waakzaam te blijven en voorzorgsmaatregelen te nemen, maar over het algemeen is Bali veilig voor reizigers. Met een aanbevolen reisduur van 2-3 weken, heb je voldoende tijd om alles te verkennen wat Bali te bieden heeft en te genieten van de lokale cultuur en keuken. Zorg ervoor dat je de essentiële items niet vergeet, en je bent klaar voor een onvergetelijke reis naar Bali.

Geschreven en beoordeeld door: Nikkie van Hagen
9
/10