Backpacken in Cambodja

Cambodja is een fascinerend land met een rijke geschiedenis en cultuur. Het heeft veel te bieden aan reizigers die op zoek zijn naar avontuur, cultuur en ontspanning. Als je van plan bent om te backpacken in Cambodja, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en te weten wat je kunt verwachten. In deze gids leer je meer over de cultuur en geschiedenis van Cambodja, de lokale keuken en eetgewoontes, veiligheid, vervoer, aanbevolen reisduur en wat je niet mag vergeten mee te nemen.

Weetjes over Cambodja

Hoofdstad: 
Phnom Penh
Beste reistijd: 
November t/m april
Munteenheid: 
Riel
Inwoners: 
17 miljoen
Visum nodig (tot 90 dagen): 
Ja

Cultuur en geschiedenis van Cambodja

Cambodja heeft een rijke cultuur en geschiedenis die teruggaat tot het Khmer-rijk, dat van de 9e tot de 15e eeuw heeft geregeerd. Het beroemdste voorbeeld van Khmer-architectuur is Angkor Wat, een enorme tempel die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Tijdens de jaren 70 werd Cambodja geteisterd door de Rode Khmer, die verantwoordelijk was voor de dood van miljoenen mensen en het land achterliet in chaos. Vandaag de dag is Cambodja een opkomende economie met een jonge bevolking die optimistisch is over de toekomst.

Lokale keuken en eetgewoontes in Cambodja

De Cambodjaanse keuken heeft invloeden uit China, Vietnam, Thailand en India. Het meest bekende gerecht is misschien wel amok, een gerecht van vis, kip of groenten gestoomd in kokosmelk en kruiden. Andere populaire gerechten zijn lok lak (geroosterde biefstuk met een dipsaus van limoen en zwarte peper) en num banh chok (rijstnoedels geserveerd met een curry van vis en groenten). De Cambodjanen eten vaak rijst als basisvoedsel en gebruiken veel verse kruiden en specerijen. Het is ook gebruikelijk om met de handen te eten.

Veiligheid in Cambodja

Cambodja is over het algemeen een veilig land om te bezoeken, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Tasjesdieven en zakkenrollers zijn actief in de drukke toeristische gebieden, dus wees voorzichtig met je bezittingen en draag ze dicht bij je lichaam. Ook is het belangrijk om 's avonds niet alleen over straat te gaan en om je te laten informeren over eventuele politieke situaties in het land.

Vervoer in Cambodja

Het vervoer in Cambodja is redelijk goedkoop en efficiënt. De meeste reizigers kiezen ervoor om met de bus te reizen, omdat dit de goedkoopste optie is. De bussen zijn vaak wel wat ouder en de wegen zijn niet altijd in de beste staat. Als je meer comfort wilt, kun je ook kiezen voor een minibus of taxi. Voor kortere afstanden kun je ook gebruik maken van tuktuks of motortaxi's, maar houd er rekening mee dat deze niet altijd even veilig zijn. Het is ook mogelijk om fietsen of scooters te huren om zelf rond te rijden.

Aanbevolen reisduur door Cambodja

Als je Cambodja wilt verkennen, is het aan te raden om minimaal 2 weken de tijd te nemen. Hiermee heb je voldoende tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken, zoals Angkor Wat en de hoofdstad Phnom Penh. Als je meer tijd hebt, kun je ook andere delen van het land ontdekken, zoals de stranden van Sihanoukville of de bergen in het noorden van het land.

Wat mag je niet vergeten mee te nemen als je gaat backpacken in Cambodja

  • Paspoort en visum
  • Cash geld en creditcard
  • Reisverzekering
  • Zonnebrandcrème en muggenspray
  • Kleine rugzak of daypack
  • Luchtige kleding en een regenjas
  • Comfortabele schoenen voor wandelingen
  • Een reisgids of kaart van Cambodja

Vergeet dit niet te bezoeken in Cambodja

Angkor Wat

Angkor Wat is een absolute must-see bezienswaardigheid als je Cambodja bezoekt. Het is de grootste religieuze tempel ter wereld en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het complex bestaat uit verschillende tempels en ruïnes die dateren uit de 12e eeuw. Het is aan te raden om een gids te huren om meer te weten te komen over de geschiedenis en betekenis van deze indrukwekkende plek. Probeer ook zeker om tijdens zonsopgang of zonsondergang Angkor Wat te bezoeken voor een onvergetelijke ervaring.

Ons oordeel over backpacken in Cambodja

Cambodja is een prachtig land met een rijke geschiedenis en cultuur. Als backpacker kun je hier op avontuur gaan, lokale gerechten proeven en genieten van de mooie natuur. Het vervoer in Cambodja is goedkoop en efficiënt, maar wees wel voorzichtig met je bezittingen en informeer jezelf over de politieke situatie. Als je goed voorbereid bent en voldoende tijd hebt, kan een reis naar Cambodja een onvergetelijke ervaring zijn.

Geschreven en beoordeeld door: Nikkie van Hagen
8.5
/10