Backpacken in China

Als backpacker krijg je de kans om China te ervaren op een manier die anders niet mogelijk is. China is een land met een rijke cultuur, adembenemende landschappen, heerlijk eten en een fascinerende geschiedenis. Het is ook belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen en rekening te houden met lokale gewoonten en gebruiken. In deze gids lees je alles vertellen wat je moet weten om een onvergetelijke backpackervaring te hebben in China.

Weetjes over China

Hoofdstad: 
Beijing
Beste reistijd: 
April t/m mei & Sep. t/m Okt.
Munteenheid: 
Renminbi
Inwoners: 
1.4 miljard
Visum nodig (tot 90 dagen): 
Ja

Cultuur en geschiedenis van China

China heeft een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot meer dan 5000 jaar geleden. De Chinese cultuur is gebaseerd op confucianisme, taoïsme en boeddhisme, en heeft veel bijgedragen aan de wereldcultuur. Tijdens je reis door China moet je zeker enkele van de beroemde historische bezienswaardigheden bezoeken, zoals de Chinese Muur, de Verboden Stad, het Terracottaleger in Xi'an en de Longmen-grotten in Luoyang. Het is ook belangrijk om respect te tonen voor lokale tradities en gebruiken, zoals het verwijderen van je schoenen voordat je iemands huis binnengaat en het niet aanraken van iemands hoofd.

Lokale keuken en eetgewoontes in China

China heeft een van de meest diverse en smaakvolle keukens ter wereld. Van zoet tot pittig, van noord tot zuid, er is voor elk wat wils. Probeer tijdens je reis zeker enkele van de lokale specialiteiten, zoals Peking-eend, hotpot, dumplings en gestoomde broodjes. Het eten in China wordt vaak gedeeld en er wordt verwacht dat je met stokjes eet. Wees ook niet verbaasd als je uitgenodigd wordt om een glas baijiu te drinken, een sterke Chinese drank.

Veiligheid in China

China is over het algemeen een veilig land om te reizen, maar zoals altijd moet je wel enkele voorzorgsmaatregelen nemen. Zorg ervoor dat je waardevolle spullen veilig opbergt, bijvoorbeeld in een kluisje in je hostel. Vermijd afgelegen gebieden en houd je tas en portemonnee dicht bij je. Wees ook voorzichtig bij het oversteken van straten, omdat het verkeer in China erg druk kan zijn.

Vervoer in China

China is een groot land en er zijn veel manieren om je te verplaatsen. Het openbaar vervoer is over het algemeen betaalbaar en efficiënt, vooral de trein. Het is een geweldige manier om door het land te reizen en de landschappen te bewonderen. Er zijn ook veel binnenlandse vluchten die je snel van de ene naar de andere stad kunnen brengen. Een andere optie is om een ​​bus te nemen, maar houd er rekening mee dat deze vaak langzamer zijn en soms oncomfortabel kunnen zijn.

Aanbevolen reisduur door China

China is een groot land met veel te zien en te doen, dus het is belangrijk om voldoende tijd te nemen voor je reis. Idealiter zou je minimaal drie weken tot een maand moeten plannen om de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken. Dit geeft je genoeg tijd om door de verschillende regio's te reizen en de rijke cultuur en geschiedenis van China te ervaren.

Wat mag je niet vergeten mee te nemen als je gaat backpacken in China?

Als je gaat backpacken in China, zijn er enkele essentiële dingen die je niet mag vergeten mee te nemen. Hier is een lijst van belangrijke items:

  • Reisgids of kaart van China
  • Reisverzekering
  • Waterfles en waterzuiveringstabletten
  • Comfortabele wandelschoenen
  • Zonnebril, zonnebrandcrème en hoed
  • Powerbank en oplader voor je apparaten
  • Vertaal-app of woordenboek
  • Toiletpapier en handdesinfecterend middel
  • Muggenspray
  • Reis-handdoek en toiletartikelen

Vergeet dit niet te bezoeken in China

Chinees Nieuwjaar

Een evenement dat je niet mag missen tijdens een reis naar China is het Chinese Nieuwjaar, ook wel bekend als het Lentefestival. Dit is de belangrijkste vakantie in China en wordt gevierd met familiebijeenkomsten, vuurwerk, lekkere maaltijden en traditionele festiviteiten. Het is een geweldige manier om de Chinese cultuur te ervaren en de festiviteiten duren meestal 15 dagen, dus je hebt genoeg tijd om de festiviteiten bij te wonen. Het evenement vindt meestal plaats tussen eind januari en begin februari, afhankelijk van de Chinese maankalender.

Ons oordeel over backpacken in China

Backpacken in China is een onvergetelijke ervaring die je de kans geeft om de rijke cultuur en geschiedenis van het land te ervaren. Het is belangrijk om rekening te houden met lokale gewoonten en gebruiken en enkele voorzorgsmaatregelen te nemen om veilig te blijven. Zorg ervoor dat je genoeg tijd neemt om het land te verkennen en enkele van de beroemde historische bezienswaardigheden te bezoeken. Vergeet niet om enkele essentiële items mee te nemen om je reis comfortabel en veilig te maken.

Geschreven en beoordeeld door: Nikkie van Hagen
8
/10