Backpacken in Filipijnen

Als je op zoek bent naar een geweldige backpackervaring, dan is de Filipijnen een bestemming die je niet mag missen. Dit prachtige land in Zuidoost-Azië heeft veel te bieden, van paradijselijke stranden tot bruisende steden en een rijke geschiedenis en cultuur. Maar voordat je je backpack inpakt en op pad gaat, is het belangrijk om meer te weten te komen over de lokale cultuur en gewoonten, de veiligheidssituatie en het transport in de Filipijnen

Weetjes over Filipijnen

Hoofdstad: 
Manilla
Beste reistijd: 
November t/m mei
Munteenheid: 
Filipijnse peso
Inwoners: 
114 miljoen
Visum nodig (tot 90 dagen): 
Ja

Cultuur en geschiedenis van Filipijnen

De Filipijnen zijn een archipel van meer dan 7.000 eilanden en hebben een rijke geschiedenis. Het land is gekoloniseerd geweest door Spanjaarden, Amerikanen en Japanners, wat heeft geleid tot een unieke mix van culturen. De Filipijnse cultuur is sterk beïnvloed door de Spaanse koloniale overheersing, die tot uiting komt in de architectuur en de katholieke tradities. De Filipijnen zijn ook bekend om hun festivals, zoals het Ati-Atihan festival en Sinulog festival, waarbij traditionele kleding, dans en muziek een belangrijke rol spelen.

Lokale keuken en eetgewoontes in Filipijnen

De Filipijnse keuken is divers en heerlijk. Er zijn veel gerechten met rijst, varkensvlees, vis en zeevruchten. Probeer zeker de adobo, een gerecht met vlees gemarineerd in sojasaus en azijn, en de sinigang, een zure soep met vlees en groenten. In de Filipijnen wordt vaak met de handen gegeten, dus wees niet verbaasd als je geen bestek krijgt. Het is ook gebruikelijk om te delen, dus nodig gerust de lokale bevolking uit om samen te eten.

Veiligheid in Filipijnen

De Filipijnen hebben helaas een slechte reputatie op het gebied van veiligheid. Het is belangrijk om waakzaam te zijn en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Blijf weg van gevaarlijke gebieden en wees voorzichtig met je waardevolle spullen. Zorg ook dat je altijd een kopie van je paspoort en reisverzekering bij je hebt.

Vervoer in Filipijnen

Het vervoer in de Filipijnen kan soms lastig zijn, maar er zijn veel opties. Er zijn bussen, jeepneys, tricycles en boten die je naar verschillende eilanden kunnen brengen. Het is aan te raden om je vervoer van tevoren te regelen en te onderhandelen over de prijs. Als je een avontuurlijk type bent, overweeg dan om een motorfiets te huren. Houd er wel rekening mee dat het verkeer in de Filipijnen chaotisch kan zijn.

Aanbevolen reisduur door Filipijnen

Voor een backpackreis door de Filipijnen wordt minimaal drie weken aanbevolen, maar het is nog beter als je vier tot vijf weken de tijd hebt. Dit geeft je genoeg tijd om verschillende eilanden te verkennen en te genieten van de mooie stranden en andere bezienswaardigheden.

Wat mag je niet vergeten mee te nemen als je gaat backpacken in Filipijnen

Als je gaat backpacken in de Filipijnen, zijn er een paar spullen die niet mogen ontbreken in je backpack:

  • Zonnebrandcrème met hoge SPF, aangezien de zon in de Filipijnen erg fel kan zijn
  • Insectenwerend middel, om jezelf te beschermen tegen muggen en andere insecten
  • Waterdichte hoes voor je telefoon, omdat je vaak op boten zit en het kan regenen
  • Een hangslot, voor het veilig opbergen van je spullen in hostels of op de boot
  • Een snorkelset, omdat de Filipijnen een van de beste plekken ter wereld zijn om te snorkelen en duiken

Vergeet dit niet te bezoeken in Filipijnen

Chocolate Hills

Als je in de Filipijnen bent, mag je de Chocolate Hills op het eiland Bohol niet missen. Dit zijn meer dan duizend kegelvormige heuvels die eruit zien als chocolaatjes, vooral tijdens het droge seizoen. Je kunt de heuvels bekijken vanaf verschillende uitkijkpunten en er zijn ook avontuurlijke activiteiten zoals ziplinen en kabelbanen.

Ons oordeel over backpacken in Filipijnen

Backpacken in de Filipijnen is een geweldige ervaring. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot levendige steden en een rijke cultuur en geschiedenis. Wees wel voorzichtig en neem de nodige veiligheidsmaatregelen. Vergeet niet om te genieten van het heerlijke eten en de vriendelijke mensen, en om je backpack in te pakken met de juiste spullen.

Geschreven en beoordeeld door: Nikkie van Hagen
9
/10