Backpacken in Flores

Flores is een van de mooiste en meest unieke eilanden in Indonesië. Met zijn rijke cultuur, prachtige landschappen en ongerepte stranden is het een uitstekende bestemming voor backpackers die op zoek zijn naar avontuur en authenticiteit.

Weetjes over Flores

Hoofdstad: 
Santa Cruze das Flores
Beste reistijd: 
Mei t/m oktober
Munteenheid: 
Euro
Inwoners: 
1.5 miljoen
Visum nodig (tot 90 dagen): 
Nee

Cultuur en geschiedenis van Flores

Flores is de thuisbasis van verschillende etnische groepen die elk hun eigen taal, tradities en gebruiken hebben. De meest bekende stammen zijn de Manggarai, Ngada, Ende en Lio. Een bezoek aan Flores zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan een van de traditionele dorpen om kennis te maken met de lokale cultuur en gebruiken. Daarnaast heeft Flores een rijke geschiedenis, waarvan sporen zijn terug te vinden in de historische gebouwen en archeologische vindplaatsen, zoals de beroemde Kelimutu vulkaan.

Lokale keuken en eetgewoontes in Flores

Flores biedt een breed scala aan heerlijke gerechten, waarvan de meeste worden bereid met verse ingrediënten uit de lokale keuken. Een van de meest populaire gerechten is Ikan Bakar, gegrilde vis met pittige kruiden, die vaak wordt geserveerd met rijst en groenten. Andere lokale specialiteiten zijn onder meer babi guling (geroosterd varken), saté (gegrild vlees op stokjes), en mi goreng (gebakken noedels). Probeer ook de lokale drankjes, zoals arak (palmwijn) en tuak (kokosnootwijn).

Veiligheid in Flores

Flores is over het algemeen een veilige bestemming voor backpackers, maar zoals overal ter wereld is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Houd je waardevolle spullen goed in de gaten en loop niet alleen in afgelegen gebieden 's nachts. Daarnaast zijn er enkele gebieden waar politieke spanningen en religieuze conflicten kunnen voorkomen, dus zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de situatie voordat je op reis gaat.

Vervoer in Flores

Het openbaar vervoer op Flores is beperkt, dus als je het eiland wilt verkennen, is het het beste om een scooter of auto te huren. Scooters zijn te huur voor ongeveer 70.000 IDR per dag en auto's voor ongeveer 400.000 IDR per dag. Als je niet zelf wilt rijden, zijn er ook lokale bussen en taxi's beschikbaar, maar houd er rekening mee dat deze minder frequent rijden en soms overvol zijn.

Aanbevolen reisduur door Flores

Flores is een groot eiland met veel te zien en te doen, dus het is aan te raden om ten minste twee weken uit te trekken voor je reis. Dit geeft je genoeg tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken, te genieten van de lokale cultuur en te ontspannen op de prachtige stranden.

Wat mag je niet vergeten mee te nemen als je gaat backpacken in Flores

  • Zonnebrandcrème met een hoge factor
  • Insectenwerend middel
  • Comfortabele wandelschoenen
  • Waterdichte kleding en een paraplu
  • Een hoed of pet tegen de zon
  • Een reisgids of kaart van Flores
  • Een powerbank en adapter voor elektronica

Vergeet dit niet te bezoeken in Flores

Kelimutu vulkaan

De Kelimutu vulkaan is een van de beroemdste bezienswaardigheden op Flores en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. De vulkaan is vooral bekend om zijn drie meren die elk een andere kleur hebben. Het is een spectaculair gezicht om te zien hoe het water van kleur verandert afhankelijk van het tijdstip van de dag en het weer. De Kelimutu vulkaan is ook een belangrijke spirituele plek voor de lokale bevolking en er zijn verschillende rituelen die worden uitgevoerd op de site. Het is een must-see attractie voor elke reiziger die Flores bezoekt.

Ons oordeel over backpacken in Flores

Flores is een prachtige bestemming voor backpackers die op zoek zijn naar avontuur, authenticiteit en culturele ervaringen. Met zijn rijke cultuur, ongerepte landschappen en heerlijke lokale gerechten is het zeker een bezoek waard. Het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen voor veiligheid en om vervoer te regelen voor het verkennen van het eiland. Vergeet niet om essentiële items in te pakken, zoals zonnebrandcrème, insectenwerend middel en comfortabele wandelschoenen. Al met al, zal backpacken door Flores een onvergetelijke ervaring zijn.

Geschreven en beoordeeld door: Nikkie van Hagen
9
/10