Backpacken in Georgië

Georgië is een land gelegen in de Kaukasus-regio en is een fascinerende bestemming voor backpackers vanwege zijn rijke cultuur en geschiedenis, prachtige natuur, heerlijke keuken en gastvrije bevolking. Hieronder vind je enkele belangrijke informatie en tips die je helpen bij het plannen van je reis naar Georgië.

Weetjes over Georgië

Hoofdstad: 
Tbilisi
Beste reistijd: 
April t/m september
Munteenheid: 
Lari
Inwoners: 
4 miljoen
Visum nodig (tot 90 dagen): 
Nee

Cultuur en geschiedenis van Georgië

Georgië heeft een rijke en fascinerende geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren geleden. Het land heeft door de eeuwen heen invloeden ondergaan van verschillende beschavingen, waaronder de Perzen, Arabieren, Mongolen, Ottomanen en Russen. Georgië heeft ook een rijke culturele traditie met unieke muziek, dans en literatuur. Als je backpackt door Georgië, zul je versteld staan van de rijke geschiedenis en cultuur die je overal om je heen ziet.

Lokale keuken en eetgewoontes in Georgië

De Georgische keuken is een van de meest heerlijke en unieke keukens ter wereld. Het staat bekend om zijn vleesgerechten, zoals khinkali (gevulde deegwaren), mtsvadi (barbecue), en chakhokhbili (stoofpot). Georgië is ook beroemd om zijn wijnproductie, en je kunt een wijnproeverij doen in een van de vele wijngaarden in het land. De Georgische eetgewoontes zijn ook uniek, want ze houden van tafelen en genieten van hun eten en drinken met vrienden en familie.

Veiligheid in Georgië

Georgië is over het algemeen een veilig land om te backpacken, maar net als in alle landen moet je waakzaam blijven en op je hoede zijn voor zakkenrollers en oplichters. Het wordt aanbevolen om je waardevolle spullen veilig op te bergen en jezelf te verzekeren tegen diefstal. Het is ook belangrijk om de lokale wetten en gewoontes te respecteren en gepaste kleding te dragen als je religieuze plaatsen bezoekt.

Vervoer in Georgië

Het vervoer in Georgië is goed geregeld, met bussen en minibussen die je naar vrijwel alle delen van het land kunnen brengen. De wegen zijn echter niet altijd even goed onderhouden, dus bereid je voor op hobbelige ritten. Als je tijd en flexibiliteit hebt, kun je ook overwegen om met een lokale taxi te reizen. De chauffeurs zijn over het algemeen vriendelijk en betrouwbaar, maar het is belangrijk om van tevoren een prijs af te spreken om verrassingen te voorkomen.

Aanbevolen reisduur door Georgië

Georgië is een land met veel te zien en te doen, dus het is aan te raden om minimaal twee weken de tijd te nemen om alles te verkennen. Als je wat meer tijd hebt, kun je er zelfs voor kiezen om drie of vier weken door het land te trekken om nog meer te kunnen zien. Het is ook de moeite waard om te bedenken dat Georgië een zeer divers land is met verschillende regio's die elk hun eigen bezienswaardigheden hebben. Plan je reis zorgvuldig en overweeg om bijvoorbeeld wat extra tijd door te brengen in de regio's Kazbegi, Svaneti, of de wijnregio Kakheti.

Wat mag je niet vergeten als je gaat backpacken in Georgië

Als je gaat backpacken in Georgië zijn er een aantal zaken die je niet mag vergeten. Ten eerste is het belangrijk om je goed voor te bereiden op de weersomstandigheden, want deze kunnen erg verschillend zijn, afhankelijk van de tijd van het jaar en de regio waar je je bevindt. Zorg er ook voor dat je een degelijke wandeluitrusting meeneemt als je van plan bent om te gaan wandelen in de bergen. Vergeet niet om voldoende contant geld bij je te hebben, want niet alle winkels en restaurants accepteren creditcards. En tot slot is het belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen de zon, vooral als je tijdens de zomermaanden in Georgië reist.

Vergeet dit niet te bezoeken in Georgië

Gergeti Trinity Church

Als je naar Georgië reist, mag je een bezoek aan de Gergeti Trinity Church niet missen. Deze kerk is gebouwd in de 14e eeuw en ligt op een bergtop op ongeveer 2200 meter boven zeeniveau, met een prachtig uitzicht op de berg Kazbegi. Om de kerk te bereiken moet je een wandeling van ongeveer 2-3 uur maken, maar de inspanning wordt beloond met een van de meest spectaculaire uitzichten van Georgië. Als je niet wilt wandelen, kun je ook een 4x4-voertuig huren om je naar de top te brengen.

Ons oordeel over backpacken in Georgië

Georgië is een fascinerende bestemming voor backpackers die op zoek zijn naar een unieke ervaring. Het land biedt een prachtige mix van cultuur, geschiedenis, natuur en gastronomie, en is nog steeds relatief onontdekt door het massatoerisme. Backpacken in Georgië kan soms wat uitdagend zijn, maar de beloning is de moeite waard. Vergeet niet om je goed voor te bereiden en om open te staan voor nieuwe ervaringen en ontmoetingen met de gastvrije lokale bevolking.

Geschreven en beoordeeld door: Nikkie van Hagen
7
/10