Backpacken in India

India is een van de meest diverse en fascinerende landen ter wereld, met een rijke cultuur en geschiedenis, heerlijk eten en vriendelijke mensen. Als backpacker kun je hier fantastische ervaringen opdoen, maar er zijn ook enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind advies over backpacken in India.

Weetjes over India

Hoofdstad: 
New Delhi
Beste reistijd: 
November t/m februari
Munteenheid: 
Roepie
Inwoners: 
1.5 miljard
Visum nodig (tot 90 dagen): 
Ja

Cultuur en geschiedenis van India

India heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot meer dan 5000 jaar geleden. Het land heeft vele invasies en overheersingen gekend, en dit heeft geleid tot een zeer diverse en rijke cultuur. India is ook de geboorteplaats van het hindoeïsme, boeddhisme, jaïnisme en sikhisme. Dit zorgt voor een fascinerende mix van religies en spirituele tradities. Het is belangrijk om respect te tonen voor de lokale cultuur en tradities tijdens je reis.

Lokale keuken en eetgewoontes in India

De Indiase keuken is wereldberoemd en biedt een enorme verscheidenheid aan smaken en gerechten. Er zijn grote regionale verschillen in de Indiase keuken, dus je zult genoeg te ontdekken hebben. Wees voorzichtig met straatvoedsel en controleer of het eten vers is en op een schone plek is bereid. Het is ook belangrijk om te onthouden dat in sommige delen van India, vooral in het noorden, het gebruikelijk is om geen vlees te eten.

Veiligheid in India

India is een veilig land om te reizen, maar er zijn wel enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Draag altijd een kopie van je paspoort en visa bij je, en bewaar het origineel op een veilige plaats. Blijf weg van afgelegen gebieden en vertrouw op je intuïtie. In grote steden, zoals Delhi en Mumbai, moet je oppassen voor zakkenrollers en oplichters. Het is verstandig om een simkaart met internet te kopen, zodat je altijd contact kunt houden met vrienden en familie.

Vervoer in India

India is een enorm land en het kan soms lastig zijn om je te verplaatsen. Het openbaar vervoer is goedkoop, maar kan ook chaotisch zijn. Bussen zijn vaak druk en overvol, en treinen zijn soms vertraagd. Als je liever meer comfort en gemak wilt, kun je ook gebruik maken van taxi's of binnenlandse vluchten. Wees wel op je hoede voor oplichters die te veel geld vragen.

Aanbevolen reisduur door India

India is zo'n groot land dat je hier makkelijk een paar maanden kunt doorbrengen en nog steeds niet alles hebt gezien. Als je beperkt de tijd hebt, is het aan te raden om je te concentreren op een bepaald gebied. Als je het hele land wilt zien, heb je minimaal drie maanden nodig.

Wat mag je niet vergeten als je gaat backpacken in India

Als je gaat backpacken in India zijn er enkele zaken die je zeker niet moet vergeten. Het is belangrijk om een goede reisverzekering af te sluiten en te zorgen voor de juiste vaccinaties voordat je vertrekt. Ook is het handig om een reisgids of kaart bij je te hebben, zodat je altijd weet waar je bent en waar je naartoe wilt gaan. Daarnaast is het slim om wat contant geld op zak te hebben, omdat niet overal creditcards worden geaccepteerd.

Conclusie voor backpacken in India

India is een prachtig land om te backpacken, met een fascinerende cultuur, heerlijk eten en vriendelijke mensen. Als je goed voorbereid op pad gaat, kan je hier een onvergetelijke ervaring hebben. Zorg ervoor dat je respect toont voor de lokale cultuur en tradities en wees altijd op je hoede voor oplichters. Geniet van de reis en laat je verrassen door alles wat India te bieden heeft!

Vergeet dit niet te bezoeken in India

Taj Mahal

Een bezienswaardigheid die je absoluut niet mag missen tijdens je backpack-avontuur in India is de Taj Mahal. Dit wereldberoemde mausoleum in de stad Agra is gebouwd in de 17e eeuw en wordt beschouwd als een van de meest romantische gebouwen ter wereld. Het is een indrukwekkend voorbeeld van Mughal-architectuur en is versierd met prachtige marmeren inlegwerk en fijne details. Het is de perfecte plek om te genieten van de schoonheid en de rust van India.

Ons oordeel over backpacken in India

Backpacken in India kan een onvergetelijke ervaring zijn als je openstaat voor de cultuur, tradities en diversiteit van het land. Het is belangrijk om voorbereid te zijn op de verschillende uitdagingen die je kunt tegenkomen, zoals vervoer en veiligheid, maar als je eenmaal hebt geleerd hoe je hiermee om moet gaan, zal je reis soepeler verlopen. Vergeet niet om te genieten van het heerlijke eten, de prachtige landschappen en de vriendelijke mensen die je onderweg zult ontmoeten.

Geschreven en beoordeeld door: Nikkie van Hagen
8
/10