Backpacken in Japan

Japan is een land met een rijke cultuur en geschiedenis, prachtige natuurlijke landschappen, heerlijk eten en uitstekende infrastructuur. Het land staat bekend om zijn geavanceerde technologie en futuristische steden, maar tegelijkertijd zijn er ook veel tradities en oude gewoonten die nog steeds worden gekoesterd. Als backpacker in Japan kun je genieten van een unieke en boeiende ervaring. Lees verder om alles te weten te komen over backpacken in Japan!

Weetjes over Japan

Hoofdstad: 
Tokio
Beste reistijd: 
Maart t/m mei & sep. t/m nov.
Munteenheid: 
Yen
Inwoners: 
126 miljoen
Visum nodig (tot 90 dagen): 
Nee

Cultuur en geschiedenis van Japan

Japan heeft een rijke geschiedenis en een unieke cultuur die teruggaat tot duizenden jaren geleden. Het land heeft een enorme invloed gehad op de rest van de wereld, vooral op het gebied van kunst, mode, technologie en entertainment. Bezoek zeker een aantal van de vele tempels en heiligdommen in het land om de rijke geschiedenis en cultuur te ontdekken.

Lokale keuken en eetgewoontes in Japan

De Japanse keuken is beroemd om zijn sushi, ramen, tempura, sake en nog veel meer. Er zijn veel verschillende soorten gerechten om te proberen en het is een must om te eten bij lokale restaurants en markten. Een unieke ervaring is een bezoek aan een izakaya, een soort pub waar je kleine gerechtjes en drankjes kunt bestellen. Een ander belangrijk aspect van de eetcultuur in Japan is dat je respectvol en beleefd bent tegenover het personeel en andere gasten.

Veiligheid in Japan

Japan is een van de veiligste landen ter wereld en de criminaliteitscijfers zijn laag. Toch moet je nog steeds voorzichtig zijn en letten op je eigendommen, vooral in drukke toeristische gebieden en op treinen. Er zijn ook speciale vrouwenwagons op sommige treinlijnen voor extra veiligheid voor vrouwelijke reizigers.

Vervoer in Japan

Het openbaar vervoer in Japan is uitstekend, snel en betrouwbaar. De treinen en bussen zijn op tijd en gemakkelijk te navigeren. Er zijn ook verschillende soorten treinen, zoals de Shinkansen (hogesnelheidstrein) die je snel van de ene naar de andere stad brengt. Het is ook handig om een Japan Rail Pass te kopen, waarmee je onbeperkt gebruik kunt maken van treinen en bussen.

Aanbevolen reisduur door Japan

Aanbevolen reisduur door Japan is minimaal twee weken, maar hoe langer hoe beter. Er is zoveel te zien en te ervaren in Japan dat je waarschijnlijk niet alles in één reis kunt doen. Plan je reis goed en maak een reisschema met de plaatsen die je wilt bezoeken en hoeveel dagen je overal wilt doorbrengen.

Vergeet dit niet te bezoeken in Japan

Sakura festival

Als bezienswaardigheid raden we je aan om het jaarlijkse Sakura-festival te bezoeken. Dit is het kersenbloesemseizoen in Japan, wat een heel bijzondere en mooie tijd is om het land te bezoeken. Het festival vindt plaats tussen eind maart en begin mei en je kunt genieten van de prachtige roze bloesems in het hele land. Er zijn ook veel festivals en evenementen die georganiseerd worden tijdens dit seizoen, zoals hanami (picknicken onder de kersenbloesems), waar je de lokale bevolking kunt ontmoeten en genieten van de Japanse cultuur.

Ons oordeel over backpacken in Japan

Japan is een fascinerend en veilig land om te backpacken met een rijke cultuur, heerlijk eten en uitstekend openbaar vervoer. Het is een land vol met historische bezienswaardigheden, prachtige natuur en interessante steden. Een reis naar Japan is een ervaring die je nooit zult vergeten.

Geschreven en beoordeeld door: Nikkie van Hagen
9
/10