Backpacken in Nepal

Nepal is een land vol met prachtige landschappen, fascinerende cultuur en avontuurlijke ervaringen. Als backpacker kun je het echte Nepal ervaren door te wandelen door de bergen, lokale dorpen te bezoeken en te genieten van de authentieke keuken. Hieronder vind je alles wat je moet weten voordat je je backpack inpakt en op avontuur gaat in Nepal.

Weetjes over Nepal

Hoofdstad: 
Kathmandu
Beste reistijd: 
NL lente & NL herfst
Munteenheid: 
Nepalese roepie
Inwoners: 
30 miljoen
Visum nodig (tot 90 dagen): 
Ja

Cultuur en geschiedenis van Nepal

Nepal heeft een rijke geschiedenis en cultuur die teruggaat tot meer dan 2000 jaar geleden. Het is de geboorteplaats van Boeddha en heeft een diepe spirituele betekenis voor veel mensen. Nepalese cultuur is kleurrijk en divers en heeft een sterke invloed van de Tibetaanse en Indiase cultuur. De Nepalese bevolking is vriendelijk en gastvrij, en als backpacker zul je zeker genieten van de warme gastvrijheid van de lokale bevolking.

Lokale keuken en eetgewoontes in Nepal

Als het gaat om eten in Nepal, heb je veel opties om uit te kiezen. De Nepalese keuken is gevarieerd en smakelijk en heeft invloeden van de buurlanden China en India. Populaire gerechten zijn momo's (gevulde dumplings), dal bhat (rijst met linzensoep en groenten) en chow mein (noedels). Veel Nepalezen zijn vegetarisch, dus er zijn ook veel vegetarische opties beschikbaar. Het is ook een goed idee om street food te proberen, maar zorg ervoor dat het vers is en op een hygiënische manier is bereid.

Veiligheid in Nepal

Nepal is over het algemeen een veilig land voor backpackers, maar zoals in elk land moet je toch altijd voorzichtig zijn en voorzorgsmaatregelen nemen. Zorg ervoor dat je waardevolle spullen veilig bewaart en wees alert in drukke gebieden. Het is ook een goed idee om vooraf te informeren naar de huidige situatie in de gebieden die je van plan bent te bezoeken. Nepal is een land met veel hoogteverschillen, dus als je van plan bent om te gaan trekken, zorg er dan voor dat je voldoende tijd neemt om aan de hoogte te wennen.

Vervoer in Nepal

Het openbaar vervoer in Nepal is goedkoop en betrouwbaar, maar kan soms chaotisch zijn. Bussen zijn de meest voorkomende vorm van transport en zijn beschikbaar van en naar de meeste steden en dorpen. Als je van plan bent om te gaan trekken, zijn er ook veel gidsen en dragers beschikbaar. Het is aan te raden om altijd vooraf te informeren naar de prijs en betrouwbaarheid van de gids of drager voordat je ze inhuurt.

Aanbevolen reisduur door Nepal

Als backpacker kun je gemakkelijk enkele weken tot een paar maanden doorbrengen in Nepal, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt en wat je wilt zien en doen. Als je alleen de hoogtepunten wilt zien, raden we aan om minimaal 2-3 weken te blijven. Als je van plan bent om te gaan trekken in de bergen, moet je rekening houden met extra tijd om aan de hoogte te wennen. Het is belangrijk om voldoende tijd te nemen om van het landschap te genieten en de lokale cultuur te ervaren.

Wat mag je niet vergeten mee te nemen als je gaat backpacken in Nepal?

Als je gaat backpacken in Nepal, is het belangrijk om de juiste uitrusting mee te nemen. Hieronder vind je een lijst van essentiële items die je niet mag vergeten:

  • Wandelschoenen
  • Rugzak
  • Waterfles
  • Zaklamp
  • Slaapzak
  • Regenjas
  • Warmere kleding voor de bergen
  • Zonnebrandcrème
  • Muggenspray
  • EHBO-kit

Vergeet dit niet te bezoeken in Nepal

Mount Everest

Als je in Nepal bent, is er een bezienswaardigheid die je absoluut niet mag missen, namelijk de Mount Everest. Als je niet de tijd of energie hebt om naar het basiskamp te trekken, kun je nog steeds genieten van het uitzicht op de bergen vanuit de stad Lukla. Een andere geweldige ervaring is het bijwonen van het festival van Holi, dat in maart plaatsvindt. Het is een kleurrijk en levendig festival waarbij mensen gekleurde poeders gooien en dansen op straat.

Ons oordeel over backpacken in Nepal

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke en culturele ervaring, dan is backpacken in Nepal een geweldige keuze. Nepal biedt prachtige landschappen, een rijke geschiedenis en cultuur, heerlijk eten en vriendelijke mensen. Zorg ervoor dat je de juiste uitrusting meeneemt, alert blijft en voldoende tijd neemt om te genieten van alles wat Nepal te bieden heeft. Of je nu gaat trekken in de bergen of lokale dorpen bezoekt, je zult zeker een onvergetelijke reis hebben.

Geschreven en beoordeeld door: Nikkie van Hagen
8.5
/10