Backpacken in Singapore

Of je nu een doorgewinterde backpacker bent of een beginnende avonturier, Singapore is een geweldige bestemming om te ontdekken. Deze bruisende stadstaat heeft voor iedereen wel wat te bieden, van historische tempels tot moderne wolkenkrabbers en van lokale eetstalletjes tot chique restaurants.

Weetjes over Singapore

Hoofdstad: 
Singapore
Beste reistijd: 
Maart t/m september
Munteenheid: 
Singaporese dollar
Inwoners: 
5.5 miljoen
Visum nodig (tot 90 dagen): 
Nee

Cultuur en geschiedenis van Singapore

Singapore heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. Het was vroeger een belangrijke handelspost voor de Britse Oost-Indische Compagnie en later een belangrijk knooppunt voor de scheepvaart. Singapore heeft invloeden uit verschillende culturen, waaronder Chinees, Maleisisch en Indiaas. Het land heeft een diverse bevolking en verschillende religies worden beoefend. Het is belangrijk om de lokale tradities en gewoonten te respecteren tijdens je reis.

Lokale keuken en eetgewoontes in Singapore

Singapore is beroemd om zijn eten, dat een mix is van verschillende keukens uit de regio. Probeer zeker de lokale specialiteiten zoals Hainanese kiprijst, laksa en chili krab. Singapore heeft ook veel streetfoodkraampjes waar je lekker en goedkoop kunt eten. Het is gebruikelijk om tijdens het eten tissues op de tafel te leggen om je handen mee af te vegen. Ook is het belangrijk om te weten dat in sommige restaurants je niet met je linkerhand mag eten.

Veiligheid in Singapore

Singapore is een van de veiligste landen ter wereld. De criminaliteit is laag en de straten zijn schoon en goed onderhouden. Toch is het belangrijk om waakzaam te blijven en je spullen goed in de gaten te houden, vooral in drukke toeristische gebieden. Het is ook belangrijk om de lokale wetten en regels te respecteren, zoals het niet kauwen van kauwgom in het openbaar.

Vervoer in Singapore

Het openbaar vervoer in Singapore is efficiënt en betaalbaar. Het MRT-metronetwerk en de bussen zijn gemakkelijk te gebruiken en brengen je naar alle delen van de stad. Het is handig om een EZ-Link-kaart te kopen om te gebruiken in het openbaar vervoer, zodat je niet voor elk ritje losse kaartjes hoeft te kopen. Het is ook gemakkelijk om een taxi te nemen in Singapore, maar deze zijn duurder dan het openbaar vervoer.

Aanbevolen reisduur door Singapore

Voor een bezoek aan Singapore wordt meestal 3-4 dagen aanbevolen, maar als je meer tijd hebt kun je natuurlijk langer blijven. Er is genoeg te zien en te doen in Singapore, zoals de beroemde Gardens by the Bay, Marina Bay Sands en Sentosa Island.

Wat mag je niet vergeten mee te nemen als je gaat backpacken in Singapore

Hier is een lijst van belangrijke dingen om mee te nemen tijdens je backpackreis in Singapore:

  • Paspoort
  • Contant geld en/of creditcard
  • Zonnebrandcrème en insectenwerend middel
  • Een lichtgewicht rugzak
  • Comfortabele wandelschoenen
  • Een reisgids of kaart van Singapore
  • Een adapter voor elektronica

Vergeet dit niet te bezoeken in Singapore

Gardens by the Bay

Een van de meest iconische attracties van Singapore zijn de Gardens by the Bay. Dit prachtige park is ontworpen als een groene oase in het hart van de stad en heeft een uitgestrekte verzameling van exotische planten en bloemen. De meest bekende attractie van het park zijn de Supertrees, een reeks van 25 meter hoge metalen bomen die 's avonds oplichten in verschillende kleuren. Mis ook niet de Cloud Forest, een kunstmatige toren waar je door een mistige jungle kunt wandelen en genieten van adembenemende uitzichten op de stad. Gardens by the Bay is zeker een must-see attractie voor elke backpacker die naar Singapore reist.

Ons oordeel over backpacken in Singapore

Singapore is een geweldige bestemming voor backpackers vanwege de rijke cultuur, heerlijk eten en veilige omgeving. Het openbaar vervoer is efficiënt en betaalbaar en er is genoeg te zien en te doen in de stad. Zorg ervoor dat je de lokale tradities respecteert en je spullen goed in de gaten houdt.

Geschreven en beoordeeld door: Nikkie van Hagen
7
/10