Backpacken in Thailand

Thailand is een prachtig land met een rijke cultuur en geschiedenis, heerlijk eten en vriendelijke mensen. Het is een populaire bestemming onder backpackers vanwege de goedkope accommodaties, het smakelijke eten en de vele bezienswaardigheden. In deze gids lees je alles wat je moet weten voordat je aan jouw backpack avontuur begint.

Weetjes over Thailand

Hoofdstad: 
Bangkok
Beste reistijd: 
November t/m maart
Munteenheid: 
Thaise baht
Inwoners: 
71.5 miljoen
Visum nodig (tot 90 dagen): 
Ja

Cultuur en geschiedenis van Thailand

Thailand heeft een fascinerende cultuur en geschiedenis. Het land heeft zijn eigen traditionele muziek, dans, kunst en religieuze festivals. De Thaise bevolking is erg gastvrij en vriendelijk en zal er alles aan doen om je welkom te laten voelen. Het Boeddhisme speelt een belangrijke rol in de Thaise cultuur en het is niet ongebruikelijk om Boeddhistische tempels te bezoeken tijdens jouw reis.

Lokale keuken en eetgewoontes in Thailand

De Thaise keuken is beroemd over de hele wereld. Het eten is vaak gekruid met chilipepers, knoflook en citroengras en heeft een heerlijke smaak. Je moet zeker Pad Thai, Tom Yum soep, Massaman curry en Mango Sticky Rice proberen. In Thailand wordt er veel op straat gegeten, waar je een verscheidenheid aan heerlijke gerechten kunt proberen. Wees voorzichtig met het drinken van kraanwater en ijsblokjes, deze kunnen soms buikproblemen veroorzaken.

Veiligheid in Thailand

Over het algemeen is Thailand een veilig land om te backpacken. Echter, net als in elke andere grote stad, moet je wel alert blijven voor zakkenrollers en oplichters. Vermijd afgelegen gebieden 's nachts en zorg ervoor dat je jouw waardevolle spullen veilig opbergt. Houd er rekening mee dat drugs illegaal zijn in Thailand en dat de straffen zeer streng zijn.

Vervoer in Thailand

Vervoer in Thailand is gemakkelijk en goedkoop. Er zijn talloze opties, waaronder bussen, treinen, boten en tuktuks. De meeste backpackers reizen met bussen en treinen. De bussen zijn over het algemeen comfortabel en voorzien van airconditioning. De treinen zijn een geweldige manier om het platteland van Thailand te verkennen en hebben vaak prachtige uitzichten. Houd er rekening mee dat de treinen soms vertragingen hebben.

Aanbevolen reisduur door Thailand

De aanbevolen reisduur voor Thailand is minimaal drie weken. Dit geeft je genoeg tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien en om te genieten van de prachtige stranden en de Thaise keuken. Als je langer de tijd hebt, kun je ook de minder bekende plaatsen bezoeken en het land nog beter leren kennen.

Wat mag je niet vergeten mee te nemen als je gaat backpacken in Thailand

Als je gaat backpacken in Thailand, zijn er een paar dingen die je niet mag vergeten mee te nemen. Hier is een lijstje met de belangrijkste dingen die je nodig hebt:

  • Reisadapter: Thailand heeft andere stopcontacten dan veel andere landen, dus zorg ervoor dat je een adapter hebt om je elektronische apparaten op te laden.
  • Insectenwerend middel: In Thailand zijn muggen en andere insecten een probleem, dus zorg ervoor dat je insectenwerend middel meeneemt om jezelf te beschermen tegen muggenbeten.
  • Zonnebrandcrème: Thailand is een tropisch land en de zon kan erg fel zijn. Zorg ervoor dat je een goede zonnebrandcrème meeneemt om jezelf te beschermen tegen de zon.
  • Lichte kleding: De Thaise temperaturen kunnen hoog oplopen, dus zorg ervoor dat je lichte kleding meeneemt die ademend is en je koel houdt.
  • Geld en paspoort: Het is belangrijk om altijd je geld en paspoort bij je te hebben, maar bewaar deze wel op een veilige plek.

Vergeet dit niet te bezoeken in Thailand

The Grand Palace in Bangkok

Als je in Thailand bent, mag je The Grand Palace in Bangkok niet missen. Het is een prachtig complex van gebouwen en tempels dat ooit de residentie was van de koningen van Thailand. Het complex is rijkelijk versierd met gouden decoraties en ingewikkelde muurschilderingen en beelden. Een hoogtepunt van het bezoek is de tempel van de Smaragdgroene Boeddha, waar je een van de meest vereerde Boeddha standbeelden vindt.

Ons oordeel over backpacken in Thailand

Backpacken in Thailand is een geweldige ervaring en biedt de kans om een fascinerende cultuur te ontdekken, heerlijk eten te proeven en prachtige plekken te zien. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden voordat je gaat, zodat je optimaal kunt genieten van je reis. Zorg ervoor dat je de lokale gebruiken en gewoonten respecteert en wees alert op je omgeving.

Geschreven en beoordeeld door: Nikkie van Hagen
9.5
/10