backpacken in zuid-korea

Backpacken in Zuid-Korea

Zuid-Korea, een land met een rijke geschiedenis en cultuur. Als backpacker heb je de kans om de lokale keuken te proeven, prachtige bezienswaardigheden te verkennen en nieuwe vrienden te maken. In deze gids kijg je advies over hoe je het meeste uit je backpackavontuur in Zuid-Korea kunt halen.

Weetjes over Zuid-Korea

Hoofdstad: 
Seoel
Beste reistijd: 
Maart t/m juni
Munteenheid: 
Won
Inwoners: 
52 miljoen
Visum nodig (tot 90 dagen): 
Nee

Cultuur en geschiedenis van Zuid-Korea

Zuid-Korea heeft een fascinerende cultuur die teruggaat tot meer dan 5000 jaar geleden. Het land heeft een mix van tradities uit het confucianisme, boeddhisme en taoïsme. Een van de bekendste symbolen van Koreaanse cultuur is het hanbok, een traditionele klederdracht die nog steeds op speciale gelegenheden gedragen wordt. Het land staat bekend om zijn K-Pop-muziek en K-Drama-televisieseries die over de hele wereld populair zijn geworden. Zuid-Korea heeft ook een tumultueuze geschiedenis met invasies, koloniale overheersing en oorlogen. Dit heeft geleid tot de bouw van diverse historische monumenten, zoals de paleizen van Seoul, de gedemilitariseerde zone (DMZ) tussen Noord- en Zuid-Korea en de Gyeongju-historische site.

Lokale keuken en eetgewoontes in Zuid-Korea

De Koreaanse keuken is een van de beste redenen om Zuid-Korea te bezoeken. Probeer zeker eens kimchi, de gefermenteerde kool die bijna bij elke maaltijd wordt geserveerd. Andere beroemde gerechten zijn bibimbap, Koreaanse barbecue en pajeon, een hartige pannenkoek met lente-uien. In Korea is het gebruikelijk om gerechten te delen en je bord schoon te maken, dus maak je geen zorgen als je geen aparte gerechten bestelt. Als je iets bijzonders wilt ervaren, ga dan naar een jjimjilbang, een Koreaans openbaar badhuis waar je kunt ontspannen en genieten van verschillende sauna's en baden.

Veiligheid in Zuid-Korea

Zuid-Korea is over het algemeen een veilig land om te reizen. Criminaliteit is laag en de politie is betrouwbaar. Net als in elk ander land moet je echter voorzichtig zijn en je spullen in de gaten houden, vooral in drukke gebieden zoals markten en metrostations. Het kan ook handig zijn om je paspoort en waardevolle spullen op te bergen in een kluisje in je hostel.

Vervoer in Zuid-Korea

Het openbaar vervoer in Zuid-Korea is uitstekend, dus het is gemakkelijk om van de ene plaats naar de andere te komen. De metro's in Seoul en Busan zijn snel, efficiënt en betaalbaar. Bussen zijn een goedkopere optie als je naar kleinere steden of dorpen gaat. Als je de natuurlijke schoonheid van het land wilt verkennen, kun je gebruik maken van het treinnetwerk. Er zijn verschillende toeristenkaarten beschikbaar waarmee je geld kunt besparen op het open baar vervoer en bezienswaardigheden. Als je wilt besparen op transportkosten, overweeg dan om een T-money-kaart te kopen, waarmee je met het openbaar vervoer kunt reizen en zelfs kunt betalen in bepaalde winkels en restaurants.

Aanbevolen reisduur door Zuid-Korea

Als je Zuid-Korea wilt verkennen, wordt aangeraden om minstens twee weken te blijven. Dit geeft je voldoende tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken en het lokale leven te ervaren. Begin in Seoul en verken de stad, bezoek de historische monumenten en eet Koreaanse gerechten. Vervolg je reis naar Busan, de tweede grootste stad van het land, en ga naar het strand en proef de zeevruchten. Breng een dag door in de DMZ en leer meer over de Koreaanse geschiedenis. Verken tenslotte de nationale parken, waaronder het prachtige Seoraksan National Park en de vulkanische Jeju Island.

Wat mag je niet vergeten mee te nemen als je gaat backpacken in Zuid-Korea?

Als je gaat backpacken in Zuid-Korea, zijn er een aantal dingen die je niet mag vergeten mee te nemen. Hieronder vind je een lijst van essentiële items die je nodig hebt om je reis zo comfortabel mogelijk te maken:

  • Een comfortabele rugzak
  • Lichtgewicht kleding voor warme en koude weersomstandigheden
  • Comfortabele wandelschoenen
  • Een reisgids of app om je te helpen bij het plannen van je reis
  • Een reisstekker voor het opladen van je elektronica
  • Een reisverzekering om jezelf te beschermen tegen onvoorziene omstandigheden

Vergeet dit niet te bezoeken in Zuid-Korea

Boryeong Mud Festival

Een van de meest bijzondere evenementen in Zuid-Korea is het Boryeong Mud Festival, dat elk jaar in juli wordt gehouden. Het festival is ontstaan als een manier om de voordelen van de lokale modder te promoten, maar is uitgegroeid tot een internationaal evenement met tal van activiteiten en feesten. Tijdens het festival kun je genieten van modderbaden, modderglijbanen, live muziek en dansvoorstellingen. Het is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen als je in juli in Zuid-Korea bent. Het festival wordt gehouden in Boryeong, een stad aan de westkust van het land, en duurt meestal tien dagen. Naast het genieten van de modderige activiteiten, kun je ook de lokale cultuur ervaren en traditionele gerechten proeven. Het festival is populair onder zowel lokale bevolking als toeristen, dus zorg ervoor dat je van tevoren je accommodatie boekt.

Ons oordeel over backpacken in Zuid-Korea

Backpacken in Zuid-Korea is een onvergetelijke ervaring die je de kans geeft om te genieten van de lokale cultuur, keuken en bezienswaardigheden. Het land is veilig en het openbaar vervoer is efficiënt, waardoor het gemakkelijk is om van de ene plaats naar de andere te komen. Neem de tijd om de belangrijkste steden en nationale parken te verkennen en geniet van de unieke ervaringen die het land te bieden heeft.

Geschreven en beoordeeld door: Nikkie van Hagen
6
/10