Backpacken in Griekenland

Griekenland is een prachtig land met een rijke geschiedenis en cultuur, mooie stranden, heerlijk eten en gastvrije mensen. Het is dan ook een populaire bestemming onder backpackers. Als je op zoek bent naar een avontuurlijke en betaalbare manier om het land te verkennen, dan is backpacken in Griekenland zeker een goede optie. In dit artikel geef leer je over de cultuur, eten, veiligheid, vervoer en de aanbevolen reisduur voor backpacken in Griekenland.

Weetjes over Griekenland

Hoofdstad: 
Athena
Beste reistijd: 
April t/m oktober
Munteenheid: 
Euro
Inwoners: 
10.7 miljoen
Visum nodig (tot 90 dagen): 
Nee

Cultuur en geschiedenis van Griekenland

Griekenland is een land met een lange en rijke geschiedenis. Het land heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Westerse beschaving en heeft vele overblijfselen uit de oudheid, zoals de Akropolis in Athene en de ruïnes van het oude Olympia. De Griekse cultuur is nog steeds sterk aanwezig en dit uit zich onder andere in de heerlijke gerechten, muziek en dans. Het is aan te raden om een bezoek te brengen aan een traditionele taverna om te genieten van de sfeer en de lokale specialiteiten.

Lokale keuken en eetgewoontes in Griekenland

De Griekse keuken is wereldberoemd en er is genoeg te ontdekken voor iedereen. Probeer zeker de lokale specialiteiten zoals souvlaki, moussaka en tzatziki. Daarnaast zijn er ook veel vegetarische opties zoals dolmades (gevulde wijnbladeren) en fava (gepureerde bonen). De Grieken eten vaak laat op de avond, dus houd hier rekening mee als je uit eten gaat. Het is gebruikelijk om een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert te bestellen en deze te delen met de tafelgenoten.

Veiligheid in Griekenland

Griekenland is over het algemeen een veilig land om te reizen. Zoals in elk land, zijn er wel plekken die je beter kunt vermijden. In toeristische gebieden is het wel belangrijk om op te letten voor zakkenrollers en oplichters. Zorg ervoor dat je waardevolle spullen goed opbergt en houd je tas altijd goed in de gaten.

Vervoer in Griekenland

Het openbaar vervoer in Griekenland is over het algemeen goed geregeld, vooral in de grotere steden. Je kunt gebruik maken van bussen en treinen om je te verplaatsen. Voor langere afstanden is het aan te raden om een bus of een trein te nemen. Het is ook mogelijk om een auto of scooter te huren. Let wel op dat het verkeer in Griekenland soms chaotisch kan zijn.

Aanbevolen reisduur door Griekenland

Om alles te zien wat Griekenland te bieden heeft, wordt aangeraden om minstens drie weken uit te trekken voor je reis. Hierdoor heb je voldoende tijd om de verschillende regio's te verkennen en te genieten van het prachtige landschap en de cultuur. Als je gaat backpacken in Griekenland, zijn er een paar dingen die je niet mag vergeten mee te nemen. Hieronder vind je een lijstje:

  • Reisgids of kaarten van Griekenland
  • Zonnebrandcrème en zonnebril
  • Insectenwerend middel
  • Comfortabele schoenen voor wandelingen
  • Zwemkleding en handdoek
  • Een kleine rugzak voor dagtochten
  • Een oplader en adapter voor je elektronica
  • Contant geld en pinpas

Wat mag je niet vergeten mee te nemen als je gaat backpacken in Griekenland?

Vergeet dit niet te bezoeken in Griekenland

Meteora

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Griekenland zijn de kloosters van Meteora. Deze kloosters zijn gebouwd op enorme rotsformaties in de regio Thessalië. De kloosters zijn via trappen en bruggen te bereiken en bieden een adembenemend uitzicht over de omgeving. Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan de kloosters en de prachtige fresco's te bewonderen. Dit is zeker een ervaring die je niet mag missen tijdens je reis door Griekenland.

Ons oordeel over backpacken in Griekenland

Backpacken in Griekenland is een fantastische manier om het land te verkennen en de rijke geschiedenis en cultuur te ervaren. Door het openbaar vervoer en de vele accommodaties is het land goed te bereizen voor backpackers. Zorg wel dat je goed voorbereid op pad gaat en laat je verrassen door alles wat Griekenland te bieden heeft.

Geschreven en beoordeeld door: Davíd Noir
8
/10