Backpacken in Nederland

Nederland is een klein, maar divers land met een rijke geschiedenis en cultuur. Als backpacker zul je genieten van de lokale keuken, gemakkelijk en veilig vervoer en talloze bezienswaardigheden. Hieronder vind je meer over de cultuur en geschiedenis van Nederland, lokale eetgewoontes, veiligheid, vervoer, aanbevolen reisduur en wat je niet mag vergeten mee te nemen.

Weetjes over Nederland

Hoofdstad: 
Amsterdam
Beste reistijd: 
Mei t/m september
Munteenheid: 
Euro
Inwoners: 
17.6 miljoen
Visum nodig (tot 90 dagen): 
Nee

Cultuur en geschiedenis van Nederland

Nederland staat bekend om haar tulpen, kaas, molens en fietsen. Maar er is nog veel meer te ontdekken! Nederland heeft een rijke geschiedenis, van de middeleeuwse steden zoals Amsterdam en Utrecht tot aan de recente architectonische ontwikkelingen zoals de Erasmusbrug in Rotterdam. Vergeet niet om de beroemde musea zoals het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis te bezoeken. Als backpacker zul je waarschijnlijk ook veel andere reizigers ontmoeten in de gezellige Nederlandse cafés en koffieshops.

Lokale keuken en eetgewoontes in Nederland

Nederland heeft veel te bieden op culinair gebied. Probeer zeker eens een stukje Hollandse kaas en stroopwafels, maar vergeet ook niet de stroopkoeken en bitterballen. Daarnaast kun je ook genieten van internationale gerechten zoals Indonesisch eten in Den Haag, Surinaams eten in Amsterdam en Turkse kebab in Rotterdam. Het ontbijt in Nederland bestaat vaak uit brood met kaas of vleeswaren en een kopje koffie of thee.

Veiligheid in Nederland

Nederland is over het algemeen een veilig land om te backpacken. Natuurlijk moet je altijd alert zijn op zakkenrollers in drukke toeristische gebieden, maar over het algemeen is de criminaliteit laag. In geval van nood kun je het alarmnummer 112 bellen.

Vervoer in Nederland

Het openbaar vervoer in Nederland is uitstekend, dus je zult gemakkelijk van de ene stad naar de andere kunnen reizen. De trein is vaak de snelste en meest comfortabele manier van reizen en je kunt een OV-chipkaart kopen om in te checken bij alle vormen van openbaar vervoer. Fietsen is ook een populaire manier om door Nederland te reizen, en veel steden hebben fietsverhuur bij het station of bij speciale fietsverhuurwinkels.

Aanbevolen reisduur door Nederland

Als je alle hoogtepunten van Nederland wilt zien, wordt aangeraden om minstens 2 weken uit te trekken voor je backpackreis. Op deze manier heb je genoeg tijd om de grote steden te bezoeken, zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, maar ook de kleinere steden en dorpen zoals Haarlem, Leiden en Delft. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om langer te blijven en nog meer te ontdekken.

Wat mag je niet vergeten mee te nemen als je gaat backpacken in Nederland?

Als je gaat backpacken in Nederland zijn er een aantal dingen die je zeker niet mag vergeten mee te nemen:

  • Comfortabele wandelschoenen: Nederland is een land waar je veel kunt wandelen en fietsen, dus een goed paar wandelschoenen is een must
  • Regenjas: Nederland staat bekend om zijn wisselvallige weer, dus een regenjas kan van pas komen
  • Reisstekker: Nederland heeft andere stopcontacten dan veel andere landen, dus een reisstekker is handig om mee te nemen
  • OV-chipkaart: als je veel gebruik wilt maken van het openbaar vervoer, is het handig om een OV-chipkaart te kopen
  • EHBO-kit: het is altijd handig om een EHBO-kit bij je te hebben voor kleine ongelukjes onderweg

Vergeet dit niet te bezoeken in Nederland

Koningsdag

Een evenement dat je niet mag missen als je in Nederland bent, is Koningsdag. Dit nationale feest vindt plaats op 27 april en wordt gevierd ter ere van de verjaardag van Koning Willem-Alexander. De straten worden versierd in de kleuren rood, wit en blauw, er zijn overal markten en er is veel muziek en gezelligheid. Het is een geweldige manier om de Nederlandse cultuur te ervaren en te genieten van de feestelijke sfeer.

Ons oordeel over backpacken in Nederland

Backpacken in Nederland is een geweldige manier om het land te ontdekken. Of je nu geïnteresseerd bent in de cultuur, geschiedenis, lokale keuken of gewoon wilt genieten van de prachtige natuur, Nederland heeft voor elk wat wils. Met het uitstekende openbaar vervoer, de vriendelijke mensen en de veilige omgeving is Nederland de perfecte bestemming voor backpackers.

Geschreven en beoordeeld door: Davíd Noir
8
/10