Backpacken in Portugal

Ben je van plan om te gaan backpacken in Portugal? Dan is het handig om wat meer informatie te hebben over de cultuur, de lokale keuken en veiligheid. Portugal is een geweldige bestemming voor backpackers met zijn prachtige steden, adembenemende kustlijnen en spectaculaire natuurlijke landschappen. In dit artikel krijg je advies en tips voor een geslaagde backpackervaring in Portugal.

Weetjes over Portugal

Hoofdstad: 
Lissabon
Beste reistijd: 
April t/m juni
Munteenheid: 
Euro
Inwoners: 
10.3 miljoen
Visum nodig (tot 90 dagen): 
Nee

Cultuur en geschiedenis van Portugal

Portugal heeft een rijke en gevarieerde geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Het land heeft invloeden gekend van de Kelten, de Romeinen, de Moren en de Spanjaarden. In de 15e en 16e eeuw was Portugal een belangrijk handelsland en het was ook toen dat de ontdekkingsreizen begonnen. Veel van de prachtige monumenten in Portugal, zoals het klooster van Jerónimos en de toren van Belém in Lissabon, dateren uit deze tijd. De cultuur van Portugal is beïnvloed door het katholicisme, dat nog steeds een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven.

Lokale keuken en eetgewoontes in Portugal

De Portugese keuken is rijk en gevarieerd, met veel verse vis, schelp- en schaaldieren en vleesgerechten. Enkele van de meest populaire gerechten zijn bacalhau (gezouten kabeljauw), sardientjes op de grill en caldo verde (aardappelsoep met boerenkool). Vergeet niet om ook de lokale wijnen te proberen, zoals de beroemde port. In Portugal wordt er laat gegeten, vaak pas na 20.00 uur, en het is gebruikelijk om lang te tafelen en te genieten van goed gezelschap.

Veiligheid in Portugal

Portugal is over het algemeen een veilig land voor reizigers. Zoals in elke grote stad is er echter wel kans op zakkenrollerij en diefstal. Wees alert op drukke plaatsen en houd je waardevolle spullen altijd goed in de gaten. Ook is het verstandig om 's nachts niet alleen over straat te gaan in minder drukke gebieden.

Vervoer in Portugal

Het openbaar vervoer in Portugal is over het algemeen goed geregeld. Er zijn treinen, bussen en metro's die de grote steden met elkaar verbinden. Als je meer afgelegen gebieden wilt verkennen, is een huurauto een goede optie. Het is wel belangrijk om te onthouden dat de wegen in Portugal soms smal en kronkelig zijn, dus wees voorzichtig als je zelf rijdt.

Aanbevolen reisduur door Portugal

Portugal heeft veel te bieden en je zou gemakkelijk een paar maanden kunnen doorbrengen in het land. Als je echter alleen de hoogtepunten wilt zien, wordt aangeraden je aan om minstens twee weken uit te trekken voor je reis. Dit geeft je genoeg tijd om de belangrijkste steden te bezoeken en de prachtige landschappen te verkennen.

Wat mag je niet vergeten mee te nemen als je gaat backpacken in Portugal

Als je gaat backpacken in Portugal, zijn er een aantal essentiële spullen die je niet mag vergeten. Hier is een lijst met de belangrijkste items:

  • Een stevige en comfortabele backpack
  • Een goede reisgids of kaart van Portugal
  • Zonnebrandcrème en een hoed om je te beschermen tegen de zon
  • Een warme jas voor de koudere avonden
  • Een waterdichte jas en schoenen voor het geval van regen
  • Een geldbuidel die je onder je kleding kunt dragen
  • Een EHBO-kit met basismedicijnen en verbandmiddelen
  • Een reisverzekering om ervoor te zorgen dat je gedekt bent in geval van ongevallen of diefstal

Vergeet dit niet te bezoeken in Portugal

Palácio da Pena in Sintra

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Portugal is het Palácio da Pena in Sintra. Dit kleurrijke paleis ligt boven op een heuvel en biedt een spectaculair uitzicht over de omgeving. Het paleis is gebouwd in de 19e eeuw en heeft invloeden van verschillende bouwstijlen, waaronder gotiek, renaissance en moors. Het interieur is net zo indrukwekkend als het exterieur, met prachtige kamers en salons vol met kunst en antiek. Het paleis en de omliggende tuinen zijn een must-see als je in Portugal bent.

Ons oordeel over backpacken in Portugal

Portugal is een geweldige bestemming voor backpackers, met veel cultuur, geschiedenis en lekker eten. Als je naar Portugal gaat, moet je de belangrijkste steden bezoeken, zoals Lissabon en Porto, maar ook de prachtige kustlijn en natuurlijke landschappen verkennen. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat en neem alle essentiële spullen mee die je nodig hebt. Met een open geest en een nieuwsgierige houding zul je een onvergetelijke reis beleven.

Geschreven en beoordeeld door: Davíd Noir
7
/10