Backpacken in Schotland

Als je van adembenemende landschappen, kastelen en whisky houdt, dan is Schotland de perfecte bestemming voor jouw volgende backpackavontuur! Schotland is een prachtig land met een rijke geschiedenis en cultuur, dat bekend staat om zijn dramatische bergen, glooiende heuvels en kristalheldere meren.

Weetjes over Schotland

Hoofdstad: 
Edinburgh
Beste reistijd: 
Juni t/m augustus
Munteenheid: 
Britse pond
Inwoners: 
5.5 miljoen
Visum nodig (tot 90 dagen): 
Nee

Cultuur en geschiedenis van Schotland

Schotland heeft een rijke en fascinerende geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren geleden. Het land heeft vele invloeden ondergaan, waaronder de Kelten, de Romeinen en de Vikingen. Het Schotse erfgoed is dan ook zeer divers en omvat alles van de wereldberoemde Schotse doedelzakmuziek tot het Schotse Gaelic, een Keltische taal die nog steeds wordt gesproken in sommige delen van het land. Schotland staat ook bekend om zijn kastelen en historische gebouwen, die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het land.

Lokale keuken en eetgewoontes in Schotland

Schotland staat bekend om zijn hartige gerechten en traditionele gerechten, zoals haggis, neeps en tatties, en Cullen skink, een soep gemaakt van gerookte schelvis en aardappelen. Schotland is ook de thuisbasis van enkele van de beste zeevruchten ter wereld, waaronder zalm, kreeft en mosselen. Vergeet ook niet om de Schotse whisky te proeven, die wereldwijd bekend staat om zijn kwaliteit en smaak.

Veiligheid in Schotland

Over het algemeen is Schotland een veilig land om te bezoeken, met een laag misdaadcijfer. Net als bij elke andere stad ter wereld, is het echter belangrijk om je gezond verstand te gebruiken en op te letten voor zakkenrollers en andere kleine criminelen. Het is ook belangrijk om voorbereid te zijn op de weersomstandigheden, die snel kunnen veranderen en soms onvoorspelbaar zijn.

Vervoer in Schotland

Schotland heeft een uitstekend openbaar vervoersnetwerk, met treinen, bussen en veerboten die het hele land doorkruisen. Als je echter meer vrijheid wilt en de afgelegen gebieden van Schotland wilt verkennen, is het aan te raden om een auto te huren. Houd er rekening mee dat de wegen in Schotland smal en bochtig kunnen zijn, dus het is belangrijk om voorzichtig te rijden en je aan de snelheidslimieten te houden.

Aanbevolen reisduur door Schotland

Schotland is een relatief klein land, maar er is zoveel te zien en te doen dat je minimaal een week nodig hebt om de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken. Als je echter meer tijd hebt, is het zeker de moeite waard om langer te blijven en de afgelegen gebieden van Schotland te verkennen.

h2>Wat mag je niet vergeten mee te nemen als je gaat backpacken in Schotland

Als je gaat backpacken in Schotland, zijn er een aantal dingen die je zeker niet mag vergeten mee te nemen. Hieronder vind je een handige lijst met de belangrijkste items:

  • Waterdichte wandelschoenen
  • Regenjas
  • Warmere kleding, vooral als je in de bergen gaat wandelen
  • Hoed en zonnebrandcrème voor als de zon schijnt
  • Powerbank voor je telefoon en andere apparaten
  • Reisadapter voor het opladen van je apparaten
  • Kaarten en gidsen van Schotland
  • EHBO-kit
  • Reisverzekering

Vergeet dit niet te bezoeken in Schotland

Edinburgh Castle

Als je naar Schotland gaat, mag je een bezoek aan Edinburgh Castle absoluut niet missen. Dit indrukwekkende kasteel ligt hoog boven de stad en biedt een adembenemend uitzicht over de stad en de omgeving. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis en heeft gediend als koninklijke residentie, militaire basis en gevangenis. Je kunt een rondleiding volgen en de kroonjuwelen van Schotland bekijken, evenals de Stone of Destiny, een oude kroningssteen die door de Schotse monarchen werd gebruikt.

Ons oordeel over backpacken in Schotland

Schotland is een fantastische bestemming voor backpackers die op zoek zijn naar avontuur en natuurlijke schoonheid. Of je nu houdt van wandelen in de bergen, het bezoeken van historische kastelen, of het proeven van de lokale keuken en whisky, Schotland heeft voor iedereen iets te bieden. Het openbaar vervoer is goed geregeld en de mensen zijn vriendelijk en gastvrij. Dus pak je rugzak en ga op ontdekkingstocht in Schotland!

Geschreven en beoordeeld door: Davíd Noir
8
/10