Backpacken in Spanje

Spanje is een prachtig land met een rijke cultuur en geschiedenis, heerlijk eten, en een uitgebreid vervoersnetwerk. Als backpacker zijn er tal van geweldige bestemmingen om te ontdekken en ervaringen om op te doen. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om je backpackavontuur in Spanje tot een succes te maken.

Weetjes over Spanje

Hoofdstad: 
Madrid
Beste reistijd: 
Mei t/m oktober
Munteenheid: 
Euro
Inwoners: 
47.5 miljoen
Visum nodig (tot 90 dagen): 
Nee

Cultuur en geschiedenis van Spanje

Spanje heeft een zeer rijke geschiedenis en cultuur, die teruggaat tot aan de Romeinse tijd. Het land heeft een mix van invloeden, van de Romeinen tot de Moren, en deze invloeden zijn nog steeds zichtbaar in de architectuur en kunst van Spanje. De Spanjaarden zijn trots op hun cultuur en hebben een rijke traditie van festivals en feesten, die het hele jaar door plaatsvinden. De meest bekende hiervan zijn de Semana Santa (Heilige Week) en La Feria de Abril in Sevilla, en La Tomatina in Valencia.

Lokale keuken en eetgewoontes in Spanje

Spanje staat bekend om zijn heerlijke eten en de lokale keuken is erg divers. Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten en er zijn tal van gerechten die je moet proeven, zoals paella, tortilla española, churros, tapas en pinchos. Spanjaarden eten over het algemeen laat in de avond en de restaurants zijn meestal open tot laat. Het is ook gebruikelijk om bij het eten een glas wijn of bier te drinken.

Veiligheid in Spanje

Spanje is over het algemeen een veilig land voor reizigers, maar net als in elk land moet je wel voorzichtig zijn en je gezond verstand gebruiken. Tasjesdieven zijn een veelvoorkomend probleem in de grote steden, dus houd je waardevolle spullen goed in de gaten. Ook moet je opletten voor oplichters die je bijvoorbeeld neppe toeristentickets proberen te verkopen. Het is altijd verstandig om je spullen op te bergen in een kluisje als je in een hostel verblijft.

Vervoer in Spanje

Spanje heeft een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk, waaronder treinen, bussen en metro's. Het is ook mogelijk om te reizen met de hogesnelheidstrein, de AVE, die veel van de grote steden met elkaar verbindt. Als je echter echt van plan bent om te backpacken, is het aan te raden om gebruik te maken van bussen. Het netwerk van bussen in Spanje is goedkoop en er zijn veel busmaatschappijen die door het hele land rijden. Het huren van een auto is ook een optie, maar dit kan duur zijn en parkeren in de steden kan een uitdaging zijn.

Aanbevolen reisduur door Spanje

De aanbevolen reisduur door Spanje hangt af van wat je wilt zien en doen. Als je van plan bent om alleen de grote steden te bezoeken, kun je in twee weken tijd demeeste hoogtepunten zien. Als je echter meer van het land wilt zien en ook wat tijd wilt doorbrengen op het strand of in de bergen, is het aan te raden om drie tot vier weken te reizen. Het is altijd goed om een beetje extra tijd te plannen, zodat je niet gehaast door het land hoeft te reizen en je de tijd hebt om echt te genieten van de bezienswaardigheden.

Wat mag je niet vergeten mee te nemen als je gaat backpacken in Spanje

Als je gaat backpacken in Spanje, zijn er een aantal dingen die je zeker niet moet vergeten mee te nemen:

  • Backpack
  • Slaapzak en matje
  • Reisgids en kaarten
  • Reisverzekering
  • Waterfles
  • Zonnebril en zonnebrandcrème
  • Goede wandelschoenen
  • Medicijnen en EHBO-kit
  • Opladers voor telefoon en andere elektronica

Vergeet dit niet te bezoeken in Spanje

Alhambra in Granada

Als je in Spanje bent, is het zeker de moeite waard om het Alhambra in Granada te bezoeken. Dit is een van de meest bezochte attracties van Spanje en het is dan ook absoluut de moeite waard. Het Alhambra is een indrukwekkend middeleeuws fort en paleis, dat op een heuvel boven de stad ligt. Het biedt een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving en is een van de beste voorbeelden van de islamitische architectuur in Spanje. Vergeet niet om je kaartjes van tevoren te boeken, want het kan erg druk zijn!

Ons oordeel over backpacken in Spanje

Spanje is een fantastisch land om te backpacken en biedt veel mogelijkheden voor reizigers. Het is belangrijk om voorbereid te zijn en je gezond verstand te gebruiken, maar als je dat doet, zul je zeker genieten van alles wat het land te bieden heeft. Of je nu de steden wilt verkennen, wilt genieten van het eten en drinken, of de prachtige natuur wilt ontdekken, Spanje heeft voor iedereen wat wils. Pak je backpack in en maak je klaar voor een geweldig avontuur!

Geschreven en beoordeeld door: Davíd Noir
8
/10