Backpacken in Australië

Als je gaat backpacken in Australië, maak je een reis door een enorm land met een diverse cultuur en geschiedenis, uitgestrekte natuurlijke landschappen, heerlijke lokale keuken en een ongekende biodiversiteit. Australië is een land dat veel te bieden heeft voor de reiziger die houdt van avontuur en het ontdekken van nieuwe culturen. Hieronder vind je advies over het backpacken in Australië.

Weetjes over Australië

Hoofdstad: 
Canberra
Beste reistijd: 
september t/m november
Munteenheid: 
Australische dollar
Inwoners: 
25.9 miljoen
Visum nodig (tot 90 dagen): 
Ja

Cultuur en geschiedenis van Australië

De cultuur van Australië is divers en is ontstaan uit verschillende inheemse volkeren, Europese immigranten en een groeiende Aziatische bevolking. De inheemse cultuur van Australië wordt gerespecteerd en heeft een belangrijke plaats in het land. Als je door Australië reist, zul je ook een overvloed aan kunst, muziek en eten vinden, geïnspireerd door verschillende culturen.

Lokale keuken en eetgewoontes in Australië

De Australische keuken is beïnvloed door de verschillende culturen die in het land wonen. Enkele lokale specialiteiten zijn Vegemite, meat pies en Tim Tams. Ook wordt er veel gebarbecued en wordt er vaak bier gedronken tijdens sociale bijeenkomsten. Als je op zoek bent naar heerlijk eten, zijn er genoeg mogelijkheden om de Australische keuken te proeven in de vele restaurants en cafes.

Veiligheid in Australië

Over het algemeen is Australië een veilig land om te reizen. Zoals bij elke reis is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het opslaan van belangrijke documenten op een veilige plek en niet teveel cash geld mee te nemen.

Vervoer in Australië

Australië is een groot land en daarom is er een goed netwerk van vervoersmogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van bussen, treinen of binnenlandse vluchten. Ook kun je een auto of camper huren om het land op eigen tempo te verkennen.

Aanbevolen reisduur door Australië

De aanbevolen reisduur door Australië hangt af van de plaatsen die je wilt bezoeken. Om het land te verkennen en de belangrijkste bezienswaardigheden te zien, wordt meestal een reisduur van minimaal drie weken aangeraden. Als je echter meer tijd hebt, kun je natuurlijk langer blijven om nog meer van Australië te ontdekken.

Wat mag je niet vergeten als je gaat backpacken in Australië

Als je gaat backpacken in Australië, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en de juiste spullen mee te nemen. Hieronder staan 8 items die je niet mag missen in je backpack:

  • Zonnebrandcrème: Australië staat bekend om zijn zon en het is belangrijk om jezelf te beschermen tegen de felle UV-straling. Neem altijd een goede zonnebrandcrème mee met een hoge factor.
  • Insectenwerend middel: In Australië zijn er veel insecten en muggen die je reis kunnen verstoren. Neem een insectenwerend middel mee om jezelf te beschermen tegen muggenbeten en andere insecten.
  • Hoed of pet: Om jezelf te beschermen tegen de zon is het verstandig om een hoed of pet mee te nemen. Hiermee bescherm je niet alleen je gezicht, maar ook je hoofd tegen de felle zonnestralen.
  • Goede wandelschoenen: Australië heeft prachtige natuurparken en wandelroutes die je niet wilt missen. Zorg ervoor dat je goede wandelschoenen meeneemt, zodat je comfortabel en veilig kunt wandelen.
  • Zwemkleding: Australië heeft veel mooie stranden en zwemgebieden die je niet wilt missen. Neem altijd zwemkleding mee, zodat je op elk moment een verfrissende duik kunt nemen.
  • Reisgids: Australië is een groot land met veel bezienswaardigheden. Neem een reisgids mee om je te helpen bij het plannen van je reis en om alle hoogtepunten van het land te ontdekken.
  • Een goede rugzak: Als backpacker is je rugzak je belangrijkste bezit. Zorg ervoor dat je een goede, comfortabele en stevige rugzak meeneemt waarin je al je spullen veilig en gemakkelijk kunt dragen.
  • Een camera: Australië heeft zoveel te bieden qua natuur en cultuur dat je het vast wilt vastleggen om nooit meer te vergeten. Neem een camera mee om alle bijzondere momenten en prachtige plekken vast te leggen.

Vergeet dit niet te bezoeken in Australië

Great Barrier Reef

Als er één bezienswaardigheid is die je niet mag missen tijdens het backpacken in Australië, is het wel het Great Barrier Reef. Dit rif is het grootste koraalrif ter wereld en ligt voor de kust van Queensland. Het is een prachtige plek om te duiken of snorkelen en de kleurrijke koraalformaties en vissen te bewonderen. Er zijn verschillende tours beschikbaar om het rif te verkennen en het is absoluut een hoogtepunt van je reis naar Australië.

Ons oordeel over backpacken in Australië

Backpacken in Australië is een onvergetelijke ervaring die je de kans geeft om een van de meest diverse en interessante landen ter wereld te verkennen. Het land heeft veel te bieden, van bruisende steden tot afgelegen natuurgebieden. Met een goede planning en voorbereiding, kan je genieten van een onvergetelijke reis.

Geschreven en beoordeeld door: Davíd Noir
9.5
/10