Backpacken in Chili

Als je gaat backpacken in Chili, maak je kennis met een land met een rijke geschiedenis en een unieke cultuur. Chili is gelegen in Zuid-Amerika en heeft een oppervlakte van ongeveer 756.000 vierkante kilometer. Het land heeft veel te bieden aan backpackers, van prachtige natuur tot bruisende steden en van heerlijk eten tot historische bezienswaardigheden.

Weetjes over Chili

Hoofdstad: 
Santiago
Beste reistijd: 
September t/m mei
Munteenheid: 
Chileense peso
Inwoners: 
19.3 miljoen
Visum nodig (tot 90 dagen): 
Nee

Cultuur en geschiedenis van Chili

Chili heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Inca-tijd. Het land heeft vele culturele invloeden ondergaan, waaronder de Spaanse, Indiaanse en Duitse. De cultuur van Chili is ook beïnvloed door het katholicisme. De Chilenen staan bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Een belangrijk onderdeel van de Chileense cultuur is de muziek en dans. Het land heeft een rijke traditie van volksmuziek en dans, die vaak wordt beoefend tijdens feesten en festivals.

Lokale keuken en eetgewoontes in Chili

De Chileense keuken is divers en bevat invloeden van de Spaanse, Indiaanse en Duitse keuken. Een populair gerecht in Chili is de empanada, een gevuld deegpakketje dat wordt gebakken of gefrituurd. Een andere specialiteit is de asado, een barbecue van vlees en groenten. Chili staat ook bekend om zijn visgerechten, vooral zeebaars en zalm. Daarnaast is de Chileense wijnindustrie wereldberoemd. Als je gaat backpacken in Chili, moet je zeker de lokale gerechten proberen en genieten van de heerlijke wijnen.

Veiligheid in Chili

Chili is over het algemeen een veilig land om te bezoeken, maar het is belangrijk om op je hoede te zijn voor zakkenrollers en diefstal in drukke gebieden en het openbaar vervoer. Het is ook verstandig om 's nachts niet alleen te reizen en geen waardevolle spullen op straat achter te laten. In sommige gebieden, zoals de grensgebieden met Peru en Bolivia, zijn er veiligheidsrisico's vanwege de aanwezigheid van criminele bendes. Als je deze gebieden wilt bezoeken, is het belangrijk om je goed voor te bereiden en contact op te nemen met de lokale autoriteiten.

Vervoer in Chili

Chili heeft een goed ontwikkeld openbaar vervoerssysteem, inclusief bussen en treinen. Bussen zijn de meest populaire manier van reizen voor backpackers. De bussen zijn betaalbaar en betrouwbaar en brengen je naar alle delen van het land. Treinen zijn ook een goede optie als je meer comfortabel wilt reizen. Als je de natuur van Chili wilt verkennen, kun je ook een auto huren. Het is echter belangrijk om voorzichtig te rijden, omdat de wegen soms slecht zijn en er veel bochten en heuvels zijn.

Aanbevolen reisduur door Chili

De aanbevolen reisduur door Chili is minimaal drie weken. Chili is een groot land en er is veel te zien en te doen, van het verkennen van de Atacama-woestijn in het noorden tot het bezoeken van de gletsjers in het zuiden. Als je meer tijd hebt, kun je ook een bezoek brengen aan de prachtige eilanden in het westen van het land of de bruisende steden Santiago en Valparaiso verkennen.

Als je gaat backpacken in Chili, zijn er een paar dingen die je niet mag vergeten

  • Zorg voor een goede reisverzekering die medische kosten dekt
  • Spreek Spaans of ken enkele basiswoorden
  • Neem geschikte kleding mee, afhankelijk van waar en wanneer je reist
  • Houd rekening met de lokale cultuur en gewoonten
  • Zorg voor voldoende geld en betaalpasjes
  • Maak kopieën van belangrijke reisdocumenten
  • Zorg voor een goede rugzak en reisschoenen
  • Bereid je voor op hoogtes en weersomstandigheden

Vergeet dit niet te bezoeken in Chili

Nationaal Park Torres del Paine

Een bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens het backpacken in Chili is het Nationaal Park Torres del Paine. Dit prachtige park is gelegen in het zuiden van Chili en biedt een adembenemend uitzicht op de bergen, meren en gletsjers. Je kunt hier wandelen, kamperen en genieten van de natuurlijke schoonheid van Chili. Het park heeft ook veel wilde dieren, zoals poema's, guanaco's en condors. Het is een must-see voor elke backpacker die de natuur van Chili wil verkennen.

Ons oordeel over backpacken in Chili

Backpacken in Chili is een geweldige manier om dit prachtige land te verkennen. Of je nu de natuur, de cultuur of het eten wilt ontdekken, Chili heeft voor ieder wat wils. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en houd rekening met de lokale cultuur en gewoonten. Vergeet niet te genieten van de prachtige landschappen en de vriendelijke mensen die je onderweg tegenkomt.

Geschreven en beoordeeld door: Thomas van Voorden
7
/10