Backpacken in Colombia

Als je van plan bent om te backpacken in Colombia, dan heb je gekozen voor een land met een rijke cultuur en geschiedenis, heerlijk eten, adembenemende landschappen en vriendelijke mensen. Het is echter ook belangrijk om rekening te houden met de veiligheid en het vervoer in het land. In deze gids krijg je alle informatie die je nodig hebt voor jouw backpack avonuur in Colombia.

Weetjes over Colombia

Hoofdstad: 
Bogotá
Beste reistijd: 
December t/m maart
Munteenheid: 
Colombiaanse peso
Inwoners: 
50.3 miljoen
Visum nodig (tot 90 dagen): 
Nee

Cultuur en geschiedenis van Colombia

Colombia heeft een diverse cultuur die beïnvloed is door verschillende inheemse stammen, de Spanjaarden en de Afrikaanse slaven die naar het land werden gebracht. De Colombiaanse bevolking is trots op hun cultuur en je zult tijdens het backpacken vele festivals en feesten tegenkomen waar de lokale tradities en gebruiken worden gevierd. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de koloniale steden, zoals Cartagena en Bogota, om de geschiedenis van het land te ontdekken.

Lokale keuken en eetgewoontes in Colombia

De Colombiaanse keuken is gevarieerd en heerlijk. Probeer tijdens je reis de lokale specialiteiten, zoals arepas (een soort maïsbrood), empanadas (gevulde deeghapjes) en bandeja paisa (een stevige maaltijd met rijst, bonen, vlees en avocado). Vergeet niet om ook te genieten van de verse vruchten, zoals papaja, mango en guave. Colombianen eten graag en vaak, dus je zult geen problemen hebben met het vinden van lekker eten.

Veiligheid in Colombia

Colombia heeft in het verleden te maken gehad met geweld en criminaliteit, maar de veiligheidssituatie in het land is de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd. Het is echter nog steeds belangrijk om voorzichtig te zijn en de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het vermijden van afgelegen gebieden en het reizen 's nachts. Zorg ervoor dat je je waardevolle spullen veilig opbergt en vraag de lokale bevolking om advies over de veiligheid in de omgeving waar je verblijft.

Vervoer in Colombia

Het openbaar vervoer in Colombia is goedkoop en betrouwbaar. Je kunt kiezen tussen bussen, taxi's en de metro, afhankelijk van waar je naartoe gaat. Als je echter van plan bent om de meer afgelegen gebieden te verkennen, is het raadzaam om een auto te huren of een lokale gids in te huren. Houd er rekening mee dat het rijden in Colombia soms uitdagend kan zijn vanwege de smalle wegen en het chaotische verkeer.

Aanbevolen reisduur door Colombia

Om het meeste uit je reis te halen, raden we je aan om minimaal twee tot drie weken in Colombia te verblijven. Dit geeft je genoeg tijd om de belangrijkste steden en bezienswaardigheden te verkennen.

Wat mag je niet vergeten als je gaat backpacken in Colombia

Hieronder volgt een lijst met 8 dingen die je niet mag vergeten als je gaat backpacken in Colombia:

  1. Zorg ervoor dat je de juiste documenten bij je hebt, zoals een paspoort en eventueel een visum.
  2. Laat je op tijd inenten tegen bepaalde ziektes, zoals gele koorts.
  3. Zorg voor een goede reisverzekering en houd deze bij de hand tijdens je reis.
  4. Zorg dat je genoeg geld bij je hebt in Colombiaanse peso's of dat je een creditcard hebt die internationaal geaccepteerd wordt.
  5. Neem een goede daypack mee voor dagtrips en wandelingen.
  6. Neem geschikte kleding en schoeisel mee voor het klimaat en de activiteiten die je gaat ondernemen.
  7. Download offline kaarten en vertaal-apps voor het geval je geen internetverbinding hebt.
  8. Zorg dat je altijd een fles water bij je hebt om gehydrateerd te blijven.

Vergeet dit niet te bezoeken in Colombia

Ciudad de Perdida

Een bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens het backpacken in Colombia is de Ciudad Perdida. Deze oude stad werd in de 9e eeuw gebouwd door de Tayrona-stam en werd pas in 1972 herontdekt. De stad ligt diep in de Sierra Nevada-bergen en is alleen te bereiken na een zware meerdaagse trektocht. Het is een uitdagende tocht, maar het uitzicht en de geschiedenis die je onderweg tegenkomt zijn absoluut de moeite waard.

Ons oordeel over backpacken in Colombia

Backpacken in Colombia kan een geweldige ervaring zijn voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur, cultuur en geschiedenis. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden en indrukwekkende bergen tot bruisende steden en kleurrijke festivals. Houd echter rekening met de veiligheid en neem de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen. Zorg ervoor dat je genoeg tijd neemt om het land te verkennen en geniet van de vriendelijke bevolking, het heerlijke eten en de prachtige landschappen.

Geschreven en beoordeeld door: Thomas van Voorden
9.5
/10