Backpacken in Peru

Als je van plan bent om te gaan backpacken in Peru, zijn er enkele belangrijke dingen om te weten. Peru is een land vol geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid, maar het kan ook uitdagend zijn om te reizen, vooral als je niet bekend bent met de lokale gewoonten en talen. Hier zijn enkele tips en informatie om je te helpen het meeste uit je reis naar Peru te halen:

Weetjes over Peru

Hoofdstad: 
Lima
Beste reistijd: 
Mei t/m september
Munteenheid: 
Sol
Inwoners: 
33.4 miljoen
Visum nodig (tot 90 dagen): 
Nee

Cultuur en geschiedenis van Peru

Peru heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oude Inca-beschaving. Er zijn nog steeds veel overblijfselen te zien, waaronder de beroemde Machu Picchu. De Peruaanse cultuur is ook rijk en divers, met veel invloeden van de Spaanse kolonisten en de inheemse bevolking. Probeer tijdens je reis lokale gerechten te proeven en traditionele festivals bij te wonen om een ​​beter begrip te krijgen van de Peruaanse cultuur.

Lokale keuken en eetgewoontes in Peru

Peru staat bekend om zijn heerlijke en unieke keuken. Probeer lokale specialiteiten zoals ceviche, lomo saltado en guinea pig (cuy). Houd er rekening mee dat sommige Peruaanse gerechten erg pittig kunnen zijn, dus wees voorbereid op een beetje hitte. Het is ook gebruikelijk om tijdens de lunch een siësta te houden en 's avonds pas laat te eten, dus pas je eetgewoonten hierop aan.

Veiligheid in Peru

Peru is over het algemeen een veilig land om te reizen, maar er zijn enkele veiligheidsrisico's waar je je bewust van moet zijn. Zakkenrollers zijn bijvoorbeeld een probleem in drukke toeristische gebieden, dus houd je spullen goed in de gaten. Ook moet je voorzichtig zijn met het nemen van taxi's, vooral 's nachts, en altijd officiële taxi's gebruiken. Als je gaat wandelen, zorg er dan voor dat je met een gids gaat en neem geen risico's.

Vervoer in Peru

Het vervoer in Peru kan soms uitdagend zijn, vooral als je naar afgelegen gebieden gaat. Er zijn echter verschillende opties beschikbaar, waaronder bussen, treinen en binnenlandse vluchten. De bussen zijn over het algemeen goedkoop en efficiënt, maar sommige routes kunnen erg lang zijn en de bussen kunnen overvol zijn. Treinen zijn een comfortabelere optie en bieden een prachtig uitzicht op het landschap. Binnenlandse vluchten zijn duurder, maar kunnen tijd besparen als je lange afstanden moet afleggen.

Aanbevolen reisduur door Peru

Afhankelijk van wat je allemaal wilt zien, wordt meestal een reisduur van 2-3 weken aanbevolen om Peru te verkennen. Dit geeft je genoeg tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien, zoals Machu Picchu, het Titicacánmeer en de Colca Canyon, terwijl je ook genoeg tijd hebt om te genieten van de lokale cultuur en gerechten. Als je meer tijd hebt, kun je ook andere delen van Peru verkennen, zoals de stranden in het noorden of de Amazone in het oosten.

Wat mag je niet vergeten mee te nemen als je gaat backpacken in Peru

Als je gaat backpacken in Peru, zijn er enkele essentiële dingen die je niet mag vergeten mee te nemen. Hier is een lijst van de belangrijkste items:

  • Een goede rugzak
  • Comfortabele wandelschoenen
  • Lichte en ademende kleding (in verband met het warme klimaat)
  • Regenjas en warme kleding (voor hoger gelegen gebieden)
  • Een zonnebril en zonnebrandcrème
  • Een EHBO-kit
  • Reisverzekering en belangrijke documenten (zoals paspoort en vaccinatiebewijs)
  • Contant geld en een creditcard

Vergeet dit niet te bezoeken in Peru

Machu Pichu

Peru is een land vol met prachtige bezienswaardigheden, maar een van de beste attracties van het land is zonder twijfel de oude Inca-stad Machu Picchu. Deze prachtige stad is gelegen op de top van een berg in de Andes en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en valleien. Machu Picchu werd gebouwd in de 15e eeuw en werd lange tijd verborgen gehouden voor de buitenwereld. Pas in 1911 werd de stad ontdekt door de Amerikaanse ontdekkingsreiziger Hiram Bingham. Tegenwoordig is Machu Picchu een van de meest populaire toeristische attracties in Zuid-Amerika, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom.

Om Machu Picchu te bezoeken, kunnen toeristen de beroemde Inca Trail afleggen, die begint in de stad Cusco en eindigt bij de ingang van Machu Picchu. Deze vierdaagse wandeling is een van de populairste trektochten ter wereld en biedt een onvergetelijke ervaring. Bezoekers die niet willen wandelen, kunnen de stad bereiken via de nabijgelegen stad Aguas Calientes, die bereikbaar is per trein.
Eenmaal aangekomen in Machu Picchu kunnen toeristen de oude Inca-ruïnes verkennen en genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende bergen en valleien. De stad is goed bewaard gebleven en toont indrukwekkende architectonische kenmerken van de Inca-cultuur, zoals de beroemde zonnetempel en de tempel van de drie ramen.
Naast het verkennen van de ruïnes, biedt Machu Picchu ook de mogelijkheid om te wandelen op de nabijgelegen bergen, zoals de beroemde Huayna Picchu, waarbij men kan genieten van een nog beter uitzicht op de omgeving.
Kortom, Machu Picchu is een van de meest onvergetelijke bezienswaardigheden ter wereld en is zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een reis naar Peru.

Ons oordeel over backpacken in Peru

Backpacken in Peru kan een onvergetelijke ervaring zijn, met prachtige landschappen, rijke cultuur en heerlijk eten. Het is echter belangrijk om goed voorbereid te zijn en op de hoogte te zijn van de lokale gewoonten en talen. Met de juiste planning en voorbereiding, kun je genieten van een geweldige reis door dit prachtige land.

Geschreven en beoordeeld door: Thomas van Voorden
8
/10